Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky samosprávny kraj komunikuje po novom

Nový školský rok Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja odštartoval spustením inovovaného webového sídla. Prehľadnejšieho, na oko príjemnejšieho a najmä – responzívneho. Jeho cieľom je zvýšiť informovanosť obyvateľov o fungovaní a kompetenciách samosprávy, ale aj o kultúrno-spoločenskom dianí v regióne. Nové webové sídlo ponúka prehľadnejšie hlavné menu, viac po ruke sú aj zaujímavé aktuality a najvyhľadávanejšie informácie.

 

Zmena po 9 rokoch

Doterajšie webové sídlo kraja bolo v prevádzke od roku 2006. Vďaka kvalite pôvodného návrhu sa okrem redizajnu v roku 2009 vyhlo väčším vizuálnym zmenám. Vzhľadom na to, že jeho štruktúra sa nemenila takmer celú jednu dekádu a vzhľad 6 rokov, padlo finálne rozhodnutie na jeho inováciu. Zmene predchádzala analýza požiadaviek návštevníkov na zobrazovaný obsah. Vysoký medziročný nárast používateľov mobilných zariadení sa podpísal pod responzívny dizajn nového sídla. Ten sa od začiatku septembra vyznačuje čistými líniami podľa aktuálneho trendu, zjednodušenou farebnosťou a prehľadnými ikonami. Tzv. megamenu, prístupné z každej stránky, návštevníkov po novom privádza priamo k podstránkam o kompetenciách kraja.

V centre pozornosti okrem samotného dizajnu boli aj požiadavky na transparentnejšie zverejňovanie zmlúv, faktúr a objednávok. Návštevníkov webového sídla potešia aj doplnené filtre pre ľahšie vyhľadávanie. S cieľom zvýšiť informovanosť o aktuálnom dianí v kraji a zaujímavých novinkách na webovom sídle TSK pribudol panel Noviniek (Mohlo by Vás zaujať), ktorý sa objavuje aj na najnavštevovanejších stránkach.

Najvyhľadávanejšie sú sekcie venované kompetenciám kraja a životu v ňom: zdravotníctvu, službám lekárskej prvej pomoci, zdravotným obvodom či kontaktom na Úrad TSK. Z toho vyplynula požiadavka maximálne sprístupniť podstránky o kompetenciách, a to najmä v oblasti zdravotníctva. Zjednotili sa eGOV služby (elektronické služby), teda Žiadosti a podania, ktoré verejnosť môže vybavovať aj elektronickou formou. Nachádzajú sa pod červenou ikonkou na hlavnej stránke alebo v sekciách pod menu eGOV služby. Vylepšilo sa aj vyhľadávanie. Vyhľadávač indexuje priamo adresy stránok, ktorých je už viac ako 207 tis., čo zaručuje presné výsledky pri hľadaní. Stránky sú bohatšie aj o metadata na sociálne siete; Okrem Youtube a Facebooku sa rozšírili aj na Google+ a Twitter.

 

Takmer 70 webov a 36 tisíc jedinečných návštev tsk.sk

Webové sídlo Trenčianskeho samosprávneho kraja je súčasťou rozsiahlejšieho projektu, do ktorého spadá 69 webových sídiel spolu s organizáciami v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. V januári 2015 len sídlo kraja dosahovalo priemernú návštevnosť takmer 36 tisíc jedinečných návštev mesačne.

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK