Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky župan privítal na Úrade TSK amerických študentov

V piatok 19. júna 2015 Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja po roku opäť navštívila delegácia mladých amerických študentov z Central Washington University. Dvadsať študentov marketingu a informačných technológií v sprievode ich profesorov privítal v kongresovej sále predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

V rámci spolupráce s City University v Trenčíne každý rok prichádza približne dvadsiatka študentov z Central Washington University, aby navštívila Trenčín a Bratislavu“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý v anglickom jazyku študentom priblížil fungovanie verejnej správy a samosprávy na Slovensku. Na konkrétnych príkladoch im vysvetlil základné kompetencie Trenčianskeho samosprávneho kraja a kompetencie vyplývajúce z jeho funkcie trenčianskeho župana.Ďalšie informácie, týkajúce sa Trenčianskeho samosprávneho kraja, doplnil Róbert Mikudík z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK. Americkí študenti prejavili záujem o ekonomickú situáciu, podnikateľské prostredie, ale aj o turistické zaujímavosti, akými sú hrady a zámky v našom kraji.

Študenti sú veľmi prekvapení, že Slovenská republika urobila veľký skok. Po tom, ako sa osamostatnila, za viac ako 20 rokov prešla v niektorých veciach možno tvrdými opatreniami, ale celkovo je to pekný príbeh malej krajiny v Európe, ktorá je členom Severoatlantickej aliancie, Európskej únie, má Euro a je v Schengenskom priestore,“ dodal Jaroslav Baška.

Podľa slov amerického profesora Davida Douglasa je hlavným cieľom tohto projektu oboznámiť amerických študentov s podnikateľským prostredím a priblížiť im kultúru a históriu stredoeurópskych krajín. V rámci trojtýždennej exkurzie študenti navštívia aj Maďarsko, Rakúsko, Poľsko a Českú republiku.

Fotogaléria

DSC09258
DSC09218
DSC09221
DSC09235
DSC09273
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK