V Trenčianskom kraji pribudli moderné hasičské vozidlá aj nový cestný most

Dvadsiaty piaty marcový deň sa do pamäti Trenčanov zapíše ako významný moment z pohľadu motoristickej verejnosti. Za účasti ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR; Jána Počiatka, predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK); Jaroslav Baška spolu s primátorom mesta Trenčín; Richardom Rybníčkom, generálnym riaditeľom Slovenskej správy ciest; Romanom Žemberom a konateľmi spoločnosti STRABAG, s.r.o., na novom cestnom moste v Trenčíne slávnostne prestrihli pásku. Symbolické uvedenie stavby do prevádzky by malo byť začiatkom plynulejšej a bezpečnejšej dopravy v krajskom meste. „Tento most nie je len mostom pre dopravu, pre osobné a nákladné autá, ale aj mostom pre peších a čo je zaujímavé, je aj mostom pre cyklistov. Takýmto spôsobom by sa mali stavať aj v budúcnosti všetky takéto mosty a podobné stavby,“ v úvodnom príhovore skonštatoval trenčiansky župan, Jaroslav Baška. Stavebné náklady na celú stavbu cestného mosta predstavujú 37 miliónov €, pričom jeho dĺžka predstavuje s 3 mostnými objektmi a 6 križovatkami  2450 metrov.

Predseda vlády SR a trenčiansky župan navštívili Trenčiansku univerzitu A. Dubčeka v Trenčíne

V ten istý deň Jozef Habánik; rektor Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne, privítal na pôde univerzity predsedu vlády Slovenskej republiky; Roberta Fica. Dôvodom návštevy bola diskusia so študentmi o Slovensku v Európskej únii. Predseda vlády SR hovoril aj o prípravách predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie, či finančnej pomoci Európskej únie Grécku. Nevyhol sa ani analýze konfliktu na Ukrajine.

Do diskusie sa zapojil aj predseda TSK; Jaroslav Baška. Na otázku, ktorá sa týkala spolupráce Trenčianskeho samosprávneho kraja s Trenčianskou univerzitou, odpovedal: „Aj keď my sa staráme v prvom rade o stredné školy, nie o vysoké školy, ktoré sú v kompetencii Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, spolupráca s Trenčianskou univerzitou A. Dubčeka tu je a myslím si, že bude ešte lepšia ako doteraz. Úlohou Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorý je zriaďovateľom 42 stredných škôl, bude vychovávať dobrých absolventov nielen pre potreby trhu práce, ale aj študentov, ktorí budú môcť študovať na Trenčianskej univerzite A. Dubčeka. Zároveň dodal: „Neviem si predstaviť Trenčiansky kraj bez tejto univerzity, ktorá prešla za posledné obdobie veľkými pozitívnymi zmenami.“

Minister vnútra SR odovzdával hasičskú techniku v Trenčianskom kraji

V stredu 25.marca 2015 vzácnym darom potešil podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák dobrovoľné hasičské zbory hneď v štyroch obciach Trenčianskeho kraja. Moderné hasičské autá značky IVECO, špeciálne upravené pre potreby dobrovoľného hasičského zboru, osobne odovzdal Robert Kaliňák v obciach Horná Poruba, Bolešov, Chocholná – Velčice a Ivanovce. Na slávnostnom odovzdaní hasičskej techniky v obciach Chocholná- Velčice a Ivanovce sa zúčastnil aj predseda TSK Jaroslav Baška spolu s podpredsedom TSK; Richardom Takáčom a riaditeľom Úradu TSK Jurajom Gerlicim.

„Našou úlohou je pomáhať dobrovoľným hasičom v kvalitnej práci, ktorú robia aj tým, že im dáme možnosť pracovať na lepšej technike. Vďaka tomu sa Slovensko stane odolnejším voči všetkým prírodným katastrofám, ktoré nás môžu postretnúť,“ uviedol Robert Kaliňák a všetkým hasičom zaželal, aby sa vždy vrátili zo zásahu bez zranenia.

Okrem toho, minister vnútra v Ilave otvoril v poradí 24. klientske centrum v rámci Slovenskej republiky a 5. v rámci Trenčianskeho kraja  pracovisko prvého kontaktu občana s integrovanou štátnou správou pri okresných úradoch.