Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Trenčíne sa zišlo viac než 370 zdravotníckych pracovníkov

Trenčiansky Posádkový klub v priebehu dnešného i zajtrajšieho dňa poskytuje svoje priestory takmer štyrom stovkám zdravotníckych pracovníkov. Tí sa na 14. ročníku tradičnej Celoštátnej odbornej konferencie zišli s cieľom výmeny vzájomných skúseností a vedomostí. Konferenciu na tému Zdravie jedinca a spoločnosti organizuje Slovenská komora medicínsko-technických pracovníkov (SK MTP) v spolupráci s Regionálnou komorou MTP Trenčín.

Účastníci konferencie si v priebehu dvoch dní, 13. – 14. apríla 2014, vypočujú 32 prednášok na rozličné témy, týkajúce sa otázok zdravia či zdravotníctva. Slávnostného otvorenia konferencie sa zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška, riaditeľka Strednej zdravotníckej školy Trenčín Eva Červeňanová, prodekanka pre vedu, výskum a medzinárodné vzťahy Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Zdenka Krajčovičová Anna Kmeťová z časopisu Teória a prax I Farmaceutický laborant a tiež prezidentka Slovenskej komory fyzioterapeutov Eva Solčániová.

Zdravie je vždy prioritou

Predseda TSK, Jaroslav Baška, v úvodnom príhovore vyzdvihol prácu organizátorov konferencie, ktorá v Trenčíne píše už viac ako desaťročnú históriu. Tému konferencie – Zdravie jedinca a spoločnosti - označil ako veľmi aktuálnu. Zároveň upriamil pozornosť na zástupcov a tiež prítomných absolventov Strednej zdravotníckej školy v Trenčíne, ktorá v meste a v kraji vychováva zdravotnícku verejnosť. Pripomenúť nezabudol ani Strednú zdravotnícku školu v Považskej Bystrici, ktorá je taktiež v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. V príhovore spomenul aj zamestnancov troch nemocníc v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktorí svojou prácou taktiež prispievajú k zdraviu jednotlivca i spoločnosti.

Prezidentka Slovenskej komory fyzioterapeutov, Eva Solčániová, poukázala na stúpajúcu úroveň prezentácií, ktoré majú široký záber a ich kvalita z roka na rok narastá.  V priebehoch týchto dvoch dní ich je na programe konferencie viac ako tridsať. Jednou z úloh SK MTP ako profesijnej organizácie s celoslovenskou pôsobnosťou je totiž aj prispievať k  odbornému rastu pracovníkov a sprostredkovávať im všetky potrebné informácie.

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK