Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V TSK sa začína udomácňovať tradícia vytrvalostného behu

V nedeľu 13. septembra 2015 dopoludnia mesto Trenčín ožilo aj vďaka športovému podujatiu Trenčiansky polmaratón. Jeho bežci tak spestrili atmosféru i na Mierovom námestí, cez ktoré prebehli hneď po odštartovaní behu. Tu sa zároveň konal trojdňový remeselný a farmársky jarmok, a z tohto dôvodu sa štart polmaratónu presunul pred Posádkový klub Trenčín (ODA).

Organizátor Trenčianskeho polmaratónu, Martin Vlnka sa podujal už po druhýkrát pripraviť tentoraz až trojdňovú športovú aktivitu, ktorú rozšíril o disciplíny pre deti základných škôl „Matúšov groš“, ale aj inline preteky na korčuliach v Priemyselnom parku v Trenčíne. Najväčšiu pozornosť na seba však strhol hlavný beh - polmaratón, na ktorý sa vopred zaregistrovalo 250 bežcov nad 18 rokov. Tí sa odhodlali odbehnúť trať dlhú 21,0975 kilometra, v časovom limite do troch hodín. Pre tých, ktorí chceli bežať, ale neverili si na celú dĺžku trate bolo možné absolvovať štafetový beh, na ktorý sa mohli prihlásiť minimálne dvaja a maximálne štyria nadšenci od 15 rokov.

Miesto štartu a zároveň aj cieľ 1. ročníka Trenčianskeho polmaratónu, ktorému tento rok počasie prialo, bolo ihneď rozpoznateľné aj pre nič netušiacich okoloidúcich. Bežci v pestrých farbách športového oblečenia, v euforickej nálade čakali a počúvali pokyny organizátora behu. Ten pár minút pred štartom oznámil i príchod trenčianskeho župana, ktorý výstrelom z pištole polmaratón odštartoval. Pred tým však stihol predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška bežcov pozdraviť a organizátorovi behu odovzdať symbolický šek v hodnote 800 eur na zorganizovanie podujatia. „Som veľmi rád, že sa organizujú takéto športové aktivity v trenčianskom kraji, vrátane tohto prvého ročníka Trenčianskeho polmaratónu. Trenčiansky samosprávny kraj podporuje aktivity, ktoré vedú k zdravšiemu životnému štýlu,“ uviedol predseda TSK. „Myslím, že na krajské mesto to aj pasuje, pretože nielen v Bratislave, resp. v Košiciach sa môže behať,“ dodal Jaroslav Baška na margo miesta organizácie.

Víťazom Trenčianskeho polmaratónu, ktorého heslom bolo „Nesnaž sa prekonať ostatných, ale sám seba“ sa stal Miroslav Ilavský s časom 1:16:06. Prvá žena v cieli, Barbora Brezovská s časom 1:31:50, dobehla celkovo na 21 mieste. V štafetovom behu suverénne vyhrali bežci v tíme s názvom Dubnická elita, Štefan Štefina, Ivan Pavlík, Samuel Valuch, Ján Hudec s časom 1:18:59.

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK