Za unikátny úspech mladých hokejistov sa poďakovala aj župa a prisľúbila pomoc

Mládež hokejového klubu Dukla Trenčín zaznamenala v sezóne 2013/2014 unikátny úspech. Po 10 rokoch získali tri najcennejšie mládežnícke trofeje – juniorský, dorastenecký aj žiacky titul majstra Slovenska. Kvalita prípravy sa ukázala aj tento rok. Všetky tri tituly obhájili mládežnícke družstvá aj v sezóne 2014/2015.

Trenčiansky kraj už v minulom roku podporil mládežnícky hokej sumou 3300 € a v podpore tohto populárneho športu plánuje pokračovať aj budúcu sezónu. Pod vedením skúsených trénerov a dobrého manažmentu klubu sú to prostriedky, ktoré padli na úrodný „ľad“. Podpredseda TSK Jozef Trstenský, v zastúpení predsedu Jaroslava Bašku, privítal na pôde Úradu TSK takmer sto úspešných športovcov a funkcionárov Hokejového klubu Dukla Trenčín.

Podpredseda TSK Jozef Trstenský vidí úspech, ako aj rozvoj hokeja v spolupráci: „Sú to výrazne výsledky, vyhrať vo všetkých mládežníckych kategóriách. Podmienky športovci zúročili, čo je výsledkom spolupráce rodičov, trénerov ako aj hráčov. Na  to aby mohli vyrásť potrebujú zázemie. Tú im môže vytvoriť spolupráca miestnej aj krajskej samosprávy“.

Predseda predstavenstva HK DUKLY Trenčín, a.s. Viliam Ružička poďakoval TSK za podporu ako aj za prijatie. Podľa jeho slov sa  za posledné dva roky  zvýšila finančná podpora hokeja, čo vidieť na umiestnení ale aj spokojnosti hráčov. Tréner juniorov Marcel Hanzal potvrdil, že v Trenčíne bol vždy záujem o hokej a v súčasnosti je dostatok hráčov, ktorí napredujú. Snahou trénera starších žiakov Patrika Zelenku je pripraviť mladých hokejistov na mužský hokej.

Tréner  juniorov Marcel Hanzal, dorastencov Viliam Čacho,  a 8. a 9. hokejovej triedy Patrik Zelenka  si z rúk podpredsedu TSK Jozefa Trstenského  a riaditeľa Úradu TSK Juraja Gerliciho prevzali ďakovné listy predsedu TSK. Všetci hráči, tréneri a funkcionári z populárneho hokejového klubu si odniesli ako malú pozornosť pamätný puk predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja za úspešne zvládnutú už druhú hokejovú sezónu, aby si vždy keď sa nebude dariť spomenuli, na svoje víťazstvá a opäť zabojovali.

S maminou  chodí  na zápasy  pravidelne a nemohol chýbať na slávnostnom prijatí Duklistov, s ktorými je už dávno kamarát. Matúško Reznický je tiež hokejista a na hre ho podľa jeho slov priťahuje všetko. Vďaka svojmu postihnutiu má však  sťažené podmienky, čo mu však neprekáža. Pred pár mesiacmi však začal naháňať puk na ľadovej ploche tiež. Má špeciálne upravené „sane“ na ľade, vďaka našim hokejistom.

Stretnutia sa zúčastnili za HK Dukla: Viliam Čacho, riaditeľ Hokejového klubu DUKLY  Trenčín, n.o., Viliam Ružička, predseda predstavenstva HK DUKLY Trenčín, a.s., Jozef Daňo Generálny manažér Dukly Trenčín, a.s. , nadchádzajúci generálny manažér DUKLY  Trenčín a.s Ján Kobezda , Eduard Hartmann manažér DUKLY Trenčín, a.s., Róbert Kompas  - Manažér mládeže DUKLY Trenčín, tréneri juniorov Marcel Hanzal a Peter Kosa, tréneri dorastencov Viliam Čacho a Milan Čecho, rréneri  8. a 9. hokejovej triedy Patrik Zelenka a Boris Varga a mladí hokejisti za juniorov, dorastencov aj žiakov.

autor: JP

Za unikátny úspech mladých hokejistov sa poďakovala aj župa a prisľúbila pomoc - 09
Za unikátny úspech mladých hokejistov sa poďakovala aj župa a prisľúbila pomoc - 001
Za unikátny úspech mladých hokejistov sa poďakovala aj župa a prisľúbila pomoc - 01