Zlato v hrdle žiakov základných a stredných škôl v kraji súťaž MY POPSTAR odhaľuje už celú jednu dekádu

Talentový potenciál žiakov základných a stredných škôl v Trenčianskom kraji už presne jedno desaťročie prezentuje spevácka súťaž jednotlivcov v populárnej piesni Talentmania MY POPSTAR. Okrúhly ročník súťaže, ktorá sa pravidelne uskutočňuje pod hlavičkou Krajského centra voľného času v Trenčíne (KCVČ) v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), tentokrát otvoril dvere aj novinke - prvému ročníku tanečnej súťaže. Finále súťaže, nad ktorou prevzal záštitu predseda TSK Jaroslav Baška, v piatok 27. novembra 2015 v PX Centre v Považskej Bystrici otvoril považskobystrický primátor Karol Janas. Za TSK ho svojou účasťou podporila vedúca oddelenia kultúry Úradu TSK Miroslava Mazánová a riaditeľka KCVČ Renáta Bieliková.

Do finále MY POPSTAR 2015 sa dostali len tí najlepší speváci a tanečníci, ktorým sa podarilo uspieť v obvodnom kole i v semifinále. Z celkového počtu 30 súťažiacich do finále speváckej súťaže postúpilo 14 žiakov zo stredných a základných škôl nášho kraja, ktorí svoje spevácke kvality predviedli na pódiu v považskobystrickom Kine Mier. Spevácka súťaž v populárnej piesni hľadala víťazov v dvoch kategóriách, a to v kategórii od 11 do 14 rokov a od 15 do 18 rokov. Tých najlepších vybrala odborná porota zložená prevažne z učiteľov spevu na umeleckých školách z Trenčianskeho a Bratislavského kraja. Prvý krát tento rok porotu doplnila riaditeľka KCVČ Renáta Bieliková a tiež redaktor a hudobný producent Juraj Černý, ktorý bol členom kapely Tublatanka a tiež je známy z televíznej relácie Chart show. Prvé miesto v prvej kategórii porota udelila Valentíne Vlkovej zo Základnej umeleckej školy L. Stančeka v Prievidzi a v druhej kategórii Dominike Mičudovej zo Základnej umeleckej školy v Púchove. Za laureáta súťaže bola vyhlásená Karin Riljaková, študentka Obchodnej akadémie v Považskej Bystrici s elokovaným pracoviskom v Ilave.

V pilotnom ročníku súťaže Hľadá sa univerzálny tanečník/tanečníčka si našiel svoje miesto ľudový, klasický, džezový i spoločenský tanec, tance iných národov, hip-hop a dicso, ale aj tzv. show choreografia. Porota hodnotila technické prevedenie, choreografiu a tiež celkový dojem z tanečného prejavu súťažiaceho. Tanečná súťaž spolu prilákala 10 súťažiacich, z ktorých do finále postúpili 4. Z nich ocenenie v prvej kategórii získala Alexandra Košíková z 1. ZŠ na Nemocničnej ulici v Považskej Bystrici a v druhej skupine Diana Pavlíková z Gymnázia v Považskej Bystrici.

Ku KCVČ a TSK sa pri organizácii súťaže tento rok pridalo aj PX Centrum Považská Bystrica, Súkromná základná umelecká škola Stella Považská Bystrica, MY- sieť regionálnych novín a MTV agentúra Michal Tvrdý. Trenčiansky samosprávny kraj gratuluje všetkým, ktorí si zo súťaže odniesli ocenenie a všetkým zúčastneným ďakuje za reprezentáciu kraja. Kompletná výsledková listina sa nachádza v priloženom súbore.