Adventný kalendár TSK deň desiaty. Najväčší farmársky festival na Slovensku oslávi desiate výročie

Už v roku 2019 sa festival dobrého jedla a producentov poľnohospodárskej výroby s názvom MňamFest prehupne do druhej dekády svojej existencie. Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) je dlhoročným podporovateľom festivalu, ktorý sa od roku 2010 pravidelne organizuje v meste Bánovce nad Bebravou, ktoré nesie prezývku Obilnica Slovenska.

Prvý ročník MňamFestu nesúci myšlienku podpory regionálnych producentov poľnohospodárskej výroby sa v okresnom meste Bánovce nad Bebravou prvýkrát konal v roku 2010. Každým rokom sa podujatie nielen medzi Bánovčanmi, ale aj obyvateľmi okolitého či vzdialeného regiónu udomácňovalo čoraz viac. Za deväť rokov sa MňamFest ako najväčší farmársky festival na Slovensku stal symbolom návratu k slovenským výrobkom a k podpore slovenského vidieka. Aj tohtoročný v poradí už deviaty MňamFest, ktorý sa konal s finančnou podporou TSK, zaplnil bánovské námestie a počas celého dňa ponúkol možnosť pochutnať si na rôznorodých špecialitách. Pochutiny všetkého druhu boli pastvou pre oko a lákali zmyslové orgány. Trenčiansky samosprávny kraj mal taktiež svoje zastúpenie, a to prostredníctvom účasti 2 župných stredných škôl - Strednej odbornej školy Pruské a Strednej odbornej školy obchodu a služieb Prievidza.

Budúci rok sa okresné mesto Bánovce nad Bebravou ako hostiteľ festivalu stane hlavným mestom slovenských farmárov, a to vďaka Mňam Festu s poradovým číslom desať.

TSK ďakuje všetkým tým, ktorí pomáhajú festival organizovať a podporujú tak regionálnych farmárov.

autor: lb