Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň šiesty. Rekordných 6 miliónov eur určených na opravy ciest v roku 2018

Už v roku 2015 došlo zo strany TSK k zmene prístupu k opravám cestných komunikácií. Župa ustúpila od čiastkových opráv ciest a výtlkov a dlhodobo preferuje veľkoplošné a súvislé opravy ciest v oboch jazdných pruhoch. Rovnako od tohto roku župa objem určený na rekonštrukcie ciest každoročne navyšuje. Aj v aktuálnom roku 2018 bola suma určená na opravy ciest historicky najvyššia, a to 6 miliónov eur.

Práce na opravách ciest začali v lete tohto roku vo všetkých deviatich okresoch kraja. K najdlhším opravovaným úsekom patrila cesta III. triedy v okrese Nové Mesto nad Váhom medzi obcou Modrová a Novou Lehotou v dĺžke 4,6 km. Konkrétne úseky pritom Správa ciest TSK určuje na základe stretnutí s jednotlivými starostami a primátormi, ako aj poslancami zastupiteľstiev či samotnými obyvateľmi. Prioritu majú frekventované cesty, ktoré sú v zlom technickom stave.

Svoj rekord TSK opäť prekoná už v nasledujúcom roku. Zastupiteľstvo kraja na svojej novembrovej schôdzi schválilo Rozpočet TSK na roky 2019 – 2021. Približne 4,1 mil. eur TSK v roku 2019 použije na rekonštrukciu šiestich mostov a dvoch oporných múrov, viac ako 2,4 mil. eur poputuje na nákup dopravných prostriedkov. Ďalšie financie sú určené na pokračovanie zvyšovania bezpečnosti na priechodoch pre chodcov či obnovu vozového parku Správy ciest TSK a do opráv ciest poputuje ďalších 6 miliónov eur. Župa chce opraviť vo všetkých okresoch dovedna 44 úsekov ciest v dĺžke presahujúcej 58 kilometrov. Opätovne pôjde o súvislé, celoplošné opravy ciest.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK