Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Druhý úsek Vážskej cyklomagistrály Trenčianska župa sprístupní už v pondelok

Cyklotrasu, ktorá po novom spája mesto Púchov s kúpeľnou obcou Nimnica, do užívania verejnosti odovzdá prvou oficiálnou jazdou pelotón cyklistov. Pridať sa k nim v pondelok môžu aj chodci či korčuliari.

Aby sa po ochrannej hrádzi rieky Váh mohli po cyklotrase bezpečne vedľa seba pohybovať ako cyklisti, tak aj chodci, bolo potrebné jej rozšírenie. Cyklotrasa tak vo svojej prevažnej časti disponuje štedrou šírkou 4,5 metra. Popri cyklotrase vyrástli okrem podporných gabiónových múrov aj dve autobusové zastávky či ďalšia drobná infraštruktúra. Oficiálne si ju verejnosť bude môcť vyskúšať už v pondelok 22. októbra 2018.

O 14.00 h priamo na cyklotrase v Púchove pri kruhovom objazde pri OD Tesco porozpráva niečo viac o nápade postaviť 100 km dlhú cyklotrasu jeho autor trenčiansky župan Jaroslav Baška. Chýbať nebude ani vedenie mesta Púchov a obce Nimnica, pre ktorých obyvateľov je cyklotrasa novou alternatívou nielen na príjemné prechádzky či športové aktivity, ale napr. aj pre každodenné dochádzanie do okresného mesta. Cyklistom i širokej verejnosti, ktorá sa otvorenia novej cyklotrasy zúčastní, zahrajú žiaci Základnej umeleckej školy v Púchove a zatancujú mažoretky z CVČ Včielka Púchov.

Až 100 km dlhý unikát čakal na svoje meno viac ako pol roka. Napokon verejnosť hlasovaním rozhodla, že dostane názov Vážska cyklomagistrála. Pri otvorení jej 6. úseku tak Trenčiansky samosprávny kraja využije slávnostnú príležitosť, aby cyklotrasu s novým názvom symbolicky pokrstil. Aby cyklotrasa slúžila a jej užívatelia boli len zdravší a zdravší, krstiť sa bude kúpeľnou vodou priamo z Kúpeľov Nimnica. Po slávnostnom prestrihnutí pásky o 14.30 h už cyklistom nebude nič brániť v tom, aby sa po cyklotrase hromadných štartom prvýkrát oficiálne previezli a odovzdali ju do užívania všetkým, ktorí holdujú dvom kolesám či príjemným prechádzkam.

Cyklistický pelotón na priehradnom múre veľkolepo privítajú Trombitáši Štefánikovci z Nimnice. Po pár príjemných slovách priamo pri priehradnom múre odhalia tabuľu so základnými informáciami o novom cyklistickom unikáte. Verejnosť sa zároveň môže tešiť aj na kultúrny program v podaní Ľudovej hudby Váh a Folklórnej skupiny Nimničanka.

V pondelok 22. októbra 2018 ste všetci srdečne pozvaní o 14.00 h na otvorenie cyklotrasy v Púchove, ako aj na prvú oficiálnu jazdu a pokračovanie kultúrneho programu o 15.00 h na priehradnom múre v Nimnici.   

Ak by ste sa o cyklotrase chceli dozvedieť viac, ďalšie informácie nájdete v niektorej z našich zverejnených tlačových správ na nižšie uvedených adresách.

Podpis zmluvy so zhotoviteľom: https://lnk.sk/TY19 

Stav v marci tohto roku: https://lnk.sk/eg36

Aprílový kontrolný deň: https://lnk.sk/dAST

Júlový kontrolný deň: https://lnk.sk/izQV

Prvé avízo o otvorení cyklotrasy: https://lnk.sk/fwY9

autor: vr

Fotogaléria

plagat s programom
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK