Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Krajskou predsedníčkou JDS v Trenčíne naďalej zostáva Anna Prokešová

Priestory Kongresovej sály na pôde župného úradu zaplnili v utorok 15. mája 2018 seniori z celého Trenčianskeho kraja. Do Trenčína ich prilákal snem Krajskej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku (KO JDS) v Trenčíne.

Snem Krajskej organizácie JDS v Trenčíne niesol prívlastok volebný, keďže súčasťou jeho programu bola i voľba do orgánov KO JDS v Trenčíne. Úvod snemu sa niesol v slávnostnom duchu, seniori ho využili na to, aby sa Trenčianskemu samosprávnemu kraju (TSK) a jeho županovi Jaroslavovi Baškovi poďakovali za dlhoročnú spoluprácu. „Rád by som pánovi županovi poďakoval za spoluprácu, pochopenie a pomoc. Seniori sa môžu na neho vždy spoľahnúť. Teší ma, že som mu pri príležitosti snemu Krajskej organizácie JDS v Trenčíne mohol osobne za túto spoluprácu poďakovať a prajem mu všetko najlepšie,“ uviedol predseda Jednoty dôchodcov na Slovensku Ján Lipiansky, ktorý počas úvodu odovzdal trenčianskemu županovi ďakovný list a ocenenie.

Trenčiansky samosprávny kraj pravidelne finančne podporuje v rámci dotačného systému TSK spoločenské, kultúrne i športové podujatia, ktoré Krajská organizácia JDS v Trenčíne i Okresné organizácie JDS, v kraji organizujú. „Veľmi si vážim všetkých seniorov. Trenčiansky samosprávny kraj má nielen s krajskou organizáciou, ale aj s okresnými organizáciami JDS dlhoročnú spoluprácu, ktorá je na vysokej úrovni. Myslím si, že je dôležité seniorov podporovať v aktívnom živote. Zaslúžia si to za to, čo všetko spravili počas svojho života pre svoju rodinu i krajinu. Aj ako poslanec Národnej rady Slovenskej republiky  sa snažím hájiť záujmy seniorov. V súčasnosti v parlamente diskutujeme o väčšej podpore pre ťažko zdravotne postihnuté osoby, o strope veku odchodu do dôchodku či o trinástom dôchodku pre seniorov,“ priblížil trenčiansky župan Jaroslav Baška. Len počas roka 2017 Trenčianska župa podporila finančne podujatia organizované seniormi, ako napríklad Krajskú prehliadku speváckych súborov, Celoslovenské športové hry, X. ročník stretnutia heligonkárov v Hornej Marikovej, Akadémiu tretieho veku či Celoslovenskú prehliadku ručných prác seniorov Zlaté ruky.

Program snemu po slávnostnom úvode pokračoval pracovnou časťou. Seniori preberali správu o činnosti KO JDS za uplynulé obdobie, správu o hospodárení, návrh rozpočtu na nové volebné obdobie, plán hlavných úloh na volebné obdobie 2018 – 2021 či si volili nových zástupcov do orgánov KO JDS. Staronovou predsedníčkou Krajskej organizácie JDS v Trenčíne sa stala Anna Prokešová.

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK