Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Ministerstvo hospodárstva SR rozdelí v rámci programu Výskum a inovácie až 36 miliónov eur

Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo 18. apríla 2018 dve výzvy v rámci Operačného programu Výskum a inovácie zamerané na podporu inovácií prostredníctvom priemyselného výskumu a experimentálneho vývoja. Na výzvy sú vyčlenené prostriedky spolu vo výške 36 miliónov eur.

Operačný program Výskum a inovácie v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR je zameraný na podporu inovácií, výskumných a vývojových aktivít v podnikoch, ako aj na komplexnú podporu malých a stredných podnikov. Jeho cieľom je vytvorenie stabilného prostredia, priaznivého pre inovácie a zvýšenie efektívnosti a výkonnosti systému výskumu, vývoja a inovácií. Ten predstavuje základný predpoklad pre zvyšovanie konkurencieschopnosti, udržateľného hospodárskeho rastu a zamestnanosti.  

Cieľom vyhlásených výziev je podporiť výskumné, vývojové a inovačné aktivity v podnikoch a výskumných organizáciách a tiež podporiť aktivity zamerané na ochranu práv duševného vlastníctva. Každá z výziev je tematicky inak zameraná. Prvou oblasťou je Zdravie obyvateľstva a zdravotnícke technológie, druhá téma nesie názov Digitálne Slovensko a kreatívny priemysel. 

Hlavné aktivity predloženého projektu musia byť zamerané na priemyselný výskum, experimentálny vývoj, ochranu práv duševného vlastníctva a realizáciu inovačných opatrení. V rámci výziev môžu byť podporené malé, stredné aj veľké podniky, pričom na realizácii projektov sa môžu podieľať aj výskumné organizácie. K dispozícií sú prostriedky spolu vo výške 36 miliónov eur. Maximálna výška príspevku na jeden projekt je 1 milión eur.

S cieľom znížiť administratívnu záťaž sú aj tieto výzvy vyhlásené v zjednodušenom režime. Žiadosti vrátane príloh je možné predkladať plne elektronicky. Celá dokumentácia výziev je nastavená v užívateľsky priateľskom formáte s využitím preddefinovaných formulárov vybraných príloh a pomôcok, ktoré majú žiadateľom pomôcť minimalizovať formálne nedostatky žiadostí.

Všetky potrebné informácie ohľadom vyhlásených výziev môžu záujemcovia získať na webovom sídle operačného programu v časti https://www.opvai.sk/sk/vyzvy/mh-sr/dopytovo-orientovane-projekty/ a prostredníctvom e-mailovej adresy vyzvy@mhsr.sk.

Hodnotenie žiadostí bude prebiehať v rámci hodnotiacich kôl, pričom uzávierky prvých dvoch  hodnotiacich kôl sú naplánované na 29. júna a 31. augusta 2018.

Zdroj: Ministerstvo hospodárstva SR

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK