Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na hodnotiacej schôdzi Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov si uctili aj prítomné dámy

S blížiacim sa sviatkom Medzinárodného dňa žien sa členovia Základnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov (ZO SZPB) Trenčín rozhodli vyjadriť svoj obdiv nežnému pohlaviu vo svojich radoch.

V Posádkovom klube krajského mesta (ODA) organizuje svoje hodnotiace členské schôdze ZO SZPB Trenčín pravidelne. Na poslednej z nich sa zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška, ktorý je zároveň aj členom organizácie. „Veľmi si vážim prácu všetkých členov SZPB. Ľudí, ktorí počas druhej svetovej vojny aktívne bojovali za mier a demokraciu, si musíme vážiť,“ prihovoril sa zúčastneným trenčiansky župan. Zároveň ponúkol organizácii pomocnú ruku aj v roku 2018. „Tento rok je výnimočný tým, že oslávime sté výročie založenia prvej Československej republiky. Verím, že si túto významnú udalosť budeme môcť spoločne pripomínať na rôznych podujatiach, ktoré SZPB v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom pripraví,“ dodal predseda TSK.

Po oficiálnej časti členskej schôdze prišla na rad aj jedna milá povinnosť. Keďže Medzinárodný deň žien  klope na dvere, daroval trenčiansky župan všetkým prítomným dámam veľkú kyticu červených ruží. „Chcel by som poďakovať ženám za ich obetavú prácu, ktorú vykonávajú. S nami mužmi je to niekedy naozaj ťažké a treba si uvedomiť, že práve ženská ruka a nežnosť vytvára skutočný domov,“ vyjadril uznanie Jaroslav Baška.

Predseda ZO SZPB následne ukázal županovi výstavu s názvom Od Dukly po Prahu, na ktorú môže byť organizácia právom hrdá. Je zameraná na vybrané etapy protifašistického odboja v druhej svetovej vojne. Na organizácii spomenutej výstavy sa podieľal aj Trenčiansky samosprávny kraj. Výstava je dostupná aj verejnosti v priestoroch Posádkového klubu Trenčín.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK