Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 3. týždni

Prehľad kultúrno-spoločenských udalostí očakávaných v 3. týždni roku 2018

Pondelok, 15. január 2018

Zasadnutie Rady predsedov komisií pri Zastupiteľstve TSK sa k príprave IV. zasadnutia Zastupiteľstva TSK bude konať v pondelok 15. januára 2018 o 13.00 h v sídle Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne.

Štvrtok, 18. január 2018

Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva vo štvrtok 18. januára 2018 o 16.00 h do spoločenskej miestnosti knižnice na Hasičskej ulici v Trenčíne na pravidelnú diskusiu s odborníkmi na podporu duševného zdravia. Na tému V čom by mi mohla pomôcť psychoterapia? bude diskutovať MUDr. Ralaus. Podujatie je organizované v spolupráci s občianskym združením Ars Vivendi – umenie žiť.

Brnenské veľtrhy cestovného ruchu GO a Regiontour pripravili pre rok 2018 atraktívny odborný program. Štvordňová udalosť odštartuje na brnenskom výstavisku vo štvrtok 18. januára 2018 o 10.00 h oficiálnym otvorením veľtrhu. Prvý deň patrí len odborníkom a jednou z kľúčových tém bude marketing v cestovnom ruchu. Program GO a Regiontour bude pokračovať aj v piatok 19. januára 2018  a počas víkendu. Na veľtrhu, ktorého cieľom je podpora domáceho cestovného ruchu predstaví takmer všetky kraje aj Slovensko. Prírodné krásy a kultúrne pamiatky Trenčianskeho kraja na výstave odprezentuje domáca Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región. Nebudú chýbať ani zástupcovia z Maďarska, Poľska, Rakúska či Nemecka.

Sobota, 20. január 2018

V sobotu 20. januára 2018 sa o 19.00 h v priestoroch Gastro – služby GS v Považskej Bystrici uskutoční Reprezentačný ples k 50. výročiu vzniku Obchodnej akadémie Považská Bystrica v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V poradí 43. ročník Pochodu vďaky SNP sa bude konať v sobotu 20. januára 2018 so začiatkom o 9.30 h pri Pamätníku padlých v obci Cigeľ. Organizátormi tradičného lyžiarsko-turistického podujatia je TJ Partizán Cigeľ a TJ Plameň Handlová v spolupráci s obcou Cigeľ, mestom Handlová, Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov, Trenčianskym samosprávnym krajom a Regionálnou radou klubu slovenských turistov Prievidza. Záštitu nad podujatím prevzal predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico.

Pripomíname aj kultúrno-spoločenské podujatia, výstavy a výstavky, ktoré prebiehajú v organizáciách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne prichádza pre milovníkov kníh s ponukou, ako získať vyradenú literatúru z fondu knižnice za symbolický poplatok. Burza kníh sa v priestoroch knižnice na Jaselskej ulici uskutoční od 2. januára 2018 do 31. januára 2018.  

Tematická výstavka dokumentov z fondu trenčianskej knižnice približujúca štvrťstoročie existencie samostatnej Slovenskej republiky pod názvom 25 rokov samostatnosti (1993-2018) sa uskutoční od 2. januára 2018 do 31. januára 2018 v pracovné dni od 7.00 h do 19.00 h a v sobotu od 8.00 h do 13.00 h vo Verejnej knižnici Michala Rešetku v Trenčíne na Jaselskej ulici.

Zážitkové hodiny v knižnici sprístupnené hravou formou s názvom Záhady stratenej sochy sa uskutočnia od 2. januára 2018 do 31. januára 2018 vo Verejnej knižnici Michala Rešetku na Hasičskej ulici. Termíny treba vopred dohodnúť, bližšie informácie na deti@vkmr.sk alebo www.vkmr.sk.

Informačné hodiny pre žiakov ZŠ v knižnici s názvom Vitajte v knižnici (učíme sa spolu) sa uskutočnia od 2. januára 2018 do 31. januára 2018 vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne vo všetkých pracoviskách s literatúrou pre deti a mládež. Termín treba vopred dohodnúť na deti@vkmr.sk, juh@vkmr.sk, dlhehony@vkmr.sk, kubra@vkmr.sk.

Vyhlásenie 54. ročníka medziškolskej a medzitriednej súťaže žiakov ZŠ v Trenčíne v čítaní v šk. r. 2017/2018 s názvom Čítajme všetci, čítanie je super sa uskutoční od 2. januára 2018 do 31. januára 2018 vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne, vo všetkých pracoviskách s literatúrou pre deti a mládež.

Aktuálna je aj ponuka pre 1. ročník ZŠ, v rámci ktorej prváčikov čaká slávnostný zápis do knižnice. Podujatie Pasovanie prvákov v knižnici sa uskutoční od 2. januára 2018 do 31. januára 2018 vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne, vo všetkých pracoviskách s literatúrou pre deti a mládež.

Tematická výstavka kníh s názvom Nápady a návody pre šikovné ruky s podtitulom Deti, zoznámte sa s niečím novým! sa uskutoční od 2. januára 2018 do 31. januára 2018 v pracovné dni od 7.00 h do 18.00 h a v sobotu od 8.00 h do 13.00 h vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne na Hasičskej ulici.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi pozýva na výstavu AMA 2017 v galérii Regionart pri RKC v Prievidzi. Tohtoročná prehliadka amatérskej výtvarnej tvorby umelcov predstavuje najsilnejšie umelecké zážitky zúčastnených výtvarníkov. Predstavujú klasické výtvarné žánre – krajinomaľbu, portrét a sviatočne i figurálnu kompozíciu. Návštevníci si ju môžu pozrieť do 17. januára 2018.

Savanna café Trenčín v spolupráci s Trenčianskym osvetovým strediskom v Trenčíne pozýva na výstavu fotografií Jana Tluku s názvom Záhrady zabudnutých slov, ktorá v priestoroch kaviarne Savanna café potrvá do 31. januára 2018.

Trenčianske múzeum v Trenčíne pozýva priaznivcov ľudových remesiel na unikátnu výstavu modrotlače s názvom „Čaro modrého sveta“. Výstava približuje ukážku unikátneho uceleného súboru modrotlačových foriem z bývalej farbiarskej dielne rodiny Fojtíkovcov v Bánovciach nad Bebravou. Formy rôznej veľkosti a rôznych tvarov rezané z dreva a opatrené kovovými drôtikmi či plieškami vytvárajúcimi vzor sa používali na prenesenie vzoru na plátno. Výstava nainštalovaná v priestoroch kasárne Trenčianskeho hradu potrvá do 26. januára 2018 a návštevníci ju môžu navštíviť počas bežných otváracích hodín Trenčianskeho hradu. 

Hornonitrianska knižnica v Prievidzi pozýva na výstavu s názvom A sláva národa hodná je obetí, ktorá je usporiadaná pri príležitosti 200. výročia narodenia Jozefa Miloslava Hurbana. Široká verejnosť si ju môže prezrieť do februára 2018 na Záhradníckej ulici v Prievidzi.

Trenčianske múzeum v Trenčíne expozícia Podjavorinské múzeum v Novom Meste nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na výstavu miniatúrnych betlehemov Jozefa Práznovského s názvom Betlehemy ako ich nepoznáte do priestorov Podjavorinského múzea v Novom Meste nad Váhom.  Návštevníci si výstavu môžu pozrieť až do 28. februára 2018.

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici vyhlasuje ďalší ročník postupovej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby Výtvarné spektrum 2018, do ktorého sa môžu prihlásiť amatérski výtvarníci od 15 rokov z okresov Považská Bystrica, Púchov a Ilava. Uzávierka súťaže, ktorá nie je žánrovo ani tematicky vymedzená, je 19. januára 2018. Jej vyhodnotenie v Kultúrnom dome v Ilave bude 25. januára 2018. Výstava obrazov neprofesionálnych výtvarníkov v priestoroch ilavského Kultúrneho domu potrvá do 13. februára 2018.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK