Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Spoločnú jazdu električky a hasičov si užilo približne 1500 návštevníkov

Pri príležitosti sviatku Svätého Floriána sa začiatkom mája uskutočnila tradičná Svätofloriánska jazda Trenčianskej električky, ktorú spestrili aj ukážky hasičskej techniky, historických hasičských veteránov či hasenie horiaceho vozidla.

Areál v blízkosti depa električky v Trenčianskej Teplej  sa na jeden deň zahalil do červených farieb. Na návštevníkov Trenčianskej elektrickej železnice, n. o., (TREŽ) v ňom totiž čakali dobrovoľní hasiči z obce, ktorí za pomoci historickej striekačky hasili požiar osobného automobilu. „Pri ukážke hasenia horiaceho auta nám výrazne pomohlo aj počasie. Vietor spolupracoval s hasičmi a postaral sa o to, že sa hustý dym z horiaceho auta návštevníkom vyhol. Požiar sa napokon podarilo uhasiť cisternou Tatra 148,“ informoval riaditeľ TREŽ Dušan Nosál. Po úspešnom uhasení požiaru pokračoval program Svätofloriánskej električky zaujímavou výstavou historických hasičských vozidiel, jazdou malej električky a pre deti bola pripravená aj jazda na živých koníkoch.

Najväčší záujem však vzbudila súbežná jazda električky a hasičov vedúca z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc. Električku sprevádzalo približne 10 rôznych typov hasičských áut. „Účasť na tohtoročnej Svätofloriánskej električke bola hojná. Odhadujeme, že v depe sa vystriedalo okolo 1 500 návštevníkov. Pre ľudí bola najpútavejšia súbežná jazda električiek s hasičmi. Celkovo sa električkou počas dňa previezlo spolu 1044 cestujúcich. Malú električku si vybralo 261 osôb. Potešila aj návšteva kúpeľných hostí, ktorí si prišli pozrieť útroby depa električiek či dopravnú expozíciu nainštalovanú v depe,“ doplnil Dušan Nosál.

Prevádzku Trenčianskej elektrickej železnice, n. o., na trase z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc a späť podporuje finančne už štvrtým rokom aj Trenčiansky samosprávny kraj. Najbližšie sa na jazdu električky môžete tešiť v sobotu 2. júna 2018, kedy sa bude konať Deň detí s električkou.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK