Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Takto pokračujú stavebné práce na novej administratívnej budove Trenčianskeho hradu

Nový reprezentatívny priestor, ktorý nahradí starú administratívnu budovu na Trenčianskom hrade, by mal byť dokončený počas zimného obdobia. Priebeh prác môžete sledovať v našej fotogalérii.

Administratívna budova,  ktorá vítala návštevníkov niekdajšieho sídla Matúša Čáka hneď pri vstupe, bola postavená približne v polovici minulého storočia. Väčšina Trenčanov ju poznalo pod zľudoveným názvom Skleník. Ten však už patrí minulosti. Na jeho mieste rastie nová budova za takmer 460 tis. eur ktorú bude Trenčiansky hrad v správe Trenčianskeho múzea v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) využívať nielen ako vynovené informačné centrum s pokladničnou zónou , ale aj priestor pre zamestnancov, kaviareň či predajňu suvenírov pre turistov.

Do dnešného dňa sú ukončené všetky búracie práce a tiež príprava pre potreby novej elektroinštalácie. „Zhotovené sú tiež rozvody pre vodu a kanalizáciu. Momentálne prebieha murovanie vnútorných priečok objektu a obvodových stien. Najbližším krokom bude vybudovanie železobetónovej strešnej konštrukcie,“ informovala Beáta Tichá , z Odboru investícií, životného prostredia a vnútornej prevádzky Úradu TSK.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť, ako napredujú práce na stavbe, ktorú zo svojho rozpočtu hradí TSK. 

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK