Trenčiansky župan i v tomto roku navštívi riaditeľstvá bezpečnostných zložiek v každom okrese kraja

Popriať úspešný nový rok hasičom, policajtom, cestárom i banským záchranárom prišiel predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja zatiaľ v okresoch Prievidza, Partizánske a Bánovce nad Bebravou. Všetkým poďakoval za obetavú prácu a poprial veľa ďalších úspechov.

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška vždy na konci roka navštívi bezpečnostné zložky v každom okrese nášho kraja. Tí, ktorí majú v rukách bezpečnosť či zdravie obyvateľov si podľa jeho slov zaslúžia vďaku za celoročnú odhodlanosť pri často riskantnej práci. Svoje návštevy začal župan po výstupe na Vtáčnik v Prievidzi, kde sídli aj Banská záchranná služba. Počas prebiehajúceho školenia o škodlivých plynoch baníci zrekapitulovali končiaci rok a vysvetlili používanie rôznych technológií potrebných na záchranu ľudského života v útrobách bane. Kroky predsedu TSK zamierili i na okresné riaditeľstvo policajného zboru, hasičského zboru a cestmajsterstvo Správy ciest (SC) TSK. "Záchranári, policajti, hasiči alebo cestári sú ľudia, ktorí pracujú v nepretržitom režime aj počas sviatkov. Starajú sa o našu bezpečnosť aj o náš majetok a musím povedať, že odvádzajú naozaj skvelú prácu," uviedol Jaroslav Baška.

Trenčiansky samosprávny kraj pripravuje výrazné investície do obnovy techniky pre SC TSK. "Počnúc rokom 2019 plánuje TSK investovať do modernizácie technického vybavenia SC TSK každý rok 2,5 mil. eur. Za štyri roky by sa tak malo podariť splatiť modernizačný dlh, uľahčiť a najmä skvalitniť prácu jednotlivých cestmajsterstiev v rámci celého kraja," vysvetlil župan.

Svoje technické vybavenie predviedli predsedovi TSK aj hasiči na Okresnom riaditeľstve v Partizánskom, ktorí sa tešia aj novému defibrilátoru. "Som rád, že Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky neprestáva investovať do výbavy hasičských zborov. Aj Trenčiansky samosprávny kraj poskytol 9 defibrilátorov pre 9 dobrovoľných hasičských zborov vo všetkých okresoch kraja," povedal predseda TSK.

Otázku výbavy i navýšenia platov nízkopríjmových skupín zamestnancov objasnil župan aj cestárom v Bánovciach nad Bebravou. "Poslanci zastupiteľstva TSK schválili finančné prostriedky na navýšenie platov zamestnancov pracujúcich v zariadeniach v pôsobnosti TSK. Medzi nich patria i zamestnanci SC TSK, ktorí by si tak od začiatku roka 2019 mali prilepšiť až o 15 - 17 percent. Od roku 2020 by mali platy vzrásť o ďalších 10 percent," priblížil Jaroslav Baška.

Svoje návštevy ukončil trenčiansky župan zatiaľ v troch okresoch kraja. Na Silvestra navštívi záchranné zložky v Považskobystrickom, Púchovskom a Ilavskom okrese a na sviatok Troch kráľov v Trenčianskom, Novomestskom a Myjavskom.

autor: lb