Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Tvorivá súťaž zachytávajúca kultúrne dedičstvo Trenčianskeho kraja pokračuje hlasovaním

Viac ako mesiac mohli amatérski i profesionálni umelci a umelkyne posielať na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) svoje diela, ktorých témou mala byť kultúrna identita Trenčianskej župy. Zvyky, tradície či významné stavby zachytili súťažiaci na viac ako päťdesiatich dielach. O víťazovi môžete v hlasovaní rozhodnúť aj vy.

Súťaž s názvom „Naše dedičstvo – naša múza“ vyhlásil Trenčiansky samosprávny kraj v rámci Európskeho roka kultúrneho dedičstva koncom februára. Na viac ako dva mesiace sa tak kultúrne dedičstvo nášho kraja stalo múzou pre všetkých talentovaných súťažiacich. Na Úrad TSK dorazilo viac ako 50 diel, zachytávajúcich hrady, zámky či ľudové tradície a zvyky. Záujemcovia sa prihlásili aj so skupinovými prácami, na ktorých sa podieľali spolužiaci alebo priatelia. Výnimkou neboli ani bohato ilustrované knižné publikácie, v ktorých ožívajú už takmer zabudnuté príbehy a povesti z nášho regiónu. Súťaž nebola vekovo ohraničená a zapojiť sa tak mohol naozaj každý vrátane seniorov i tých najmenších.

Ceny pre víťaza od TSK a oslovených inštitúcií sú naozaj lákavé. Ten najlepší získa fotoaparát, ktorý ihneď vyvolá snímku alebo tablet – užitočného pomocníka do školy či na výlety. Medzi cenami sú aj voľné vstupenky na Bojnický zámok či hrady v Čachticiach a Beckove. Trenčianske múzeum v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK venovalo voľný vstup aj na hrad Matúša Čáka v Trenčíne.

Bohatá nádielka výtvarných diel všetkých na Úrade TSK príjemne prekvapila. Súťaž však zďaleka nekončí. O tom, kto si odnesie hlavnú cenu, rozhodne verejnosť na facebookovej fanpage Trenčianskeho samosprávneho kraja. Práve na nej nájdete zverejnené súťažné príspevky, ktoré budú bojovať o vaše „lajky“ (označenia páči sa mi to). Ten, ktorý ich bude mať na konci mája (31.5.2018) pod svojou prácou najviac, sa stane víťazom. Tí, ktorí nedočiahnu na prvú priečku a v hlasovaní sa umiestnia na druhom a treťom mieste, budú taktiež odmenení. Zúfať nemusia ani ďalší súťažiaci. Pre každého z nich bude prichystaná malá drobnosť ako poďakovanie. Preto neváhajte a dajte svoj hlas tomu obrázku či fotografii, ktorá podľa vás zachytáva kultúrne dedičstvo Trenčianskeho kraja najvernejšie.

Všetkým zúčastneným ďakujeme za ich práce a prajeme veľa štastia.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK