Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Účastníci tretieho ročníka Vrchárskej koruny Trenčianska si prevzali ceny, premiéru malo 30 turistov a 44 cyklistov

Vrchárska koruna Trenčianska patrí už tretím rokom medzi najúspešnejšie športové podujatia v rámci Trenčianskeho kraja. Jej cieľom je propagovať rozmanitosť regiónu, turistické atrakcie, cyklotrasy a spájať profesionálnych i amatérskych športovcov. Vyhodnotenia tohto ročníka sa v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja zúčastnilo viac ako sto športových nadšencov.

Prvé a najväčšie cykloturistické podujatie na Slovensku, ktorého cieľom je priblížiť malým i veľkým krásy regiónu, nesie názov Vrchárska koruna Trenčianska (VKT). Adept na jej úspešné zdolanie musí pokoriť 20 vopred vybraných vrcholov na bicykli alebo pešo. Organizátori sa snažia terén prispôsobovať vekovému rozhraniu športovcov od najmladších po tých najstarších. „Počas troch rokov existencie VKT sa počtom účastníkov blížme k tisícke. Zaujímavosťou je, že medzi nimi nie sú len Slováci, ale aj Česi, Švédi či Nemci,“ povedal Radoslav Tilandy, ktorý je jedným zo zakladateľov VKT.

Tí, ktorí chcú prevetrať svoje bicykle a zúčastniť sa súťaže nepotrebujú žiadne finančné prostriedky. „Nikdy sa neplatilo štartovné a nikdy sa platiť nebude. Za to ďakujeme našim partnerom, ktorí nám pri organizácii veľmi pomáhajú. Sú to najmä Trenčiansky samosprávny kraj a Krajská organizácia cestového ruchu (KOCR) Trenčín región,“ dodal Tilandy.

V sobotu 15. decembra 2018 sa v Kongresovej sále Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v Trenčíne zišlo viac ako sto úspešných absolventov tohtoročnej VKT, ktorým organizátori poďakovali a odovzdali vecné ceny. Všetky trasy sa podarilo absolvovať celkom 126 cyklistom a 52 turistom. „VKT je podujatie, ktoré nemá špecifickú cieľovú skupinu. Zúčastniť sa jej môžu úplne všetci a to je naozaj výnimočné. Najmladší tohtoročný účastník nemá ani rok a myslím, že práve spájanie rodín a aktívne trávenie voľného času je pravou podstatou tohto projektu,“ uviedla výkonná riaditeľka KOCR Trenčín región Eva Frývaldská.

Dvadsať zdolaných vrcholov znamenalo v tomto roku približne 192 kilometrov s takmer 9-kilometrovým prevýšením.

Všetkým zúčastneným gratulujeme a tešíme sa na stretnutie počas Vrchárskej koruny Trenčianska v roku 2019.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK