Vaillant v Trenčianskych Stankovciach oslavuje rozšírenie

V piatok 14. septembra 2018 si v spoločnosti Vaillant pri príležitosti rozšírenia závodu pripomenuli jeho úspešnú realizáciu.

Nemecký koncern výroby kotlov otvoril v obci neďaleko od krajského mesta svoj výrobný závod na výrobu hydraulických skupín pre závesné kotle v roku 2005. O štyri rokov neskôr mala miestna pobočka opäť dôvod na radosť. Vo fabrike vyrobili zamestnanci 10-miliónty modul pre vykurovacie zariadenia. V roku 2015 si firma pripomenula desiate výročie svojho založenia. „Práve na oslave tohto výročia závodu v Trenčianskych Stankovciach som v rámci príhovoru prvýkrát informoval zamestnancov spoločnosti o investičnom zámere jeho rozšírenia. Celkovo 13 rokov existencie nášho závodu je v dejinách len zlomok času, pre našu spoločnosť to bolo významné obdobie – obdobie trvalého rastu, počas ktorého sa náš podnik už dvakrát výrazne rozšíril,“ objasnil riaditeľ závodu Radovan Prístavok.

S druhým rozšírením závodu sa začalo po podpise Zmluvy o výstavbe medzi firmami Goldbeck a Vaillant v máji 2016. „Rozšírenie výrobných kapacít v závode v Trenčianskych Stankovciach bolo súčasťou strategickej transformácie európskej výrobnej a dodávateľskej siete spoločnosti, zameranej na posilnenie konkurencieschopnosti. Zámer investície spočíval vo vytvorení nového kompetenčného centra výroby rúrok a nového segmentu výroby náhradných dielov v závode,“ dodal Radovan Prístavok. Výsledkom projektu boli okrem nových priestorov o rozlohe 13 600 m2 aj nové šatne, parkovacie miesta a jedáleň pre zamestnancov. V okolí firmy pribudli i nové zastávky autobusov. Samotná výstavba sa realizovala v rekordnom čase, nová hala vyrástla v priebehu 8 mesiacov. Spoločnosť v rámci tejto investície preinvestovala 16 miliónov eur a vytvorila viac ako 200 nových pracovných miest.

Sortiment firmy predstavujú moderné vykurovacie zariadenia, kondenzačné plynové a elektrické kotle, rekuperačné jednotky, environmentálne šetrné tepelné čerpadlá i solárne systémy. Na Slovensku má spoločnosť Vaillant ako líder v oblasti vykurovacích a vetracích technológií vybudovanú sieť servisných stredísk a obchodných firiem. Podnik sa v priebehu 13 rokov vypracoval medzi najlepšie a najmodernejšie závody na Slovensku. Z hľadiska výšky tržieb si vybudoval svoje pevné miesto a radí sa medzi tri najväčšie výrobné závody v oblasti strojárskeho priemyslu v Trenčianskom kraji a k desiatke najväčších na Slovensku.

Medzi pozvanými hosťami pri príležitosti oslavy rozšírenia závodu nechýbal ani predstaviteľ domovskej obce Martin Markech. „Spoločnosť Vaillant Industrial Slovakia je nepochybne najväčším zamestnávateľom v obci Trenčianske Stankovce i v trenčianskom regióne. Rád by som vyzdvihol veľmi korektné a nadštandardné vzťahy so spoločnosťou. Teším sa, že sa jej podarilo zväčšiť svoje výrobné priestory a vytvoriť nové pracovné miesta,“ prihovoril sa prítomným starosta Trenčianskych Stankoviec. Prezrieť si závod spoločnosti Vaillant prišiel do Trenčianskych Stankoviec aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „Ako predsedu TSK ma teší, že na jeho území sa môžeme pochváliť takou veľkou investíciou s významom pre hospodársky rozvoj nielen blízkeho okolia, ale i kraja. Spoločnosti by som rád poprial veľa ďalších úspešných rokov plných zákaziek a spokojných zamestnancov i zákazníkov,“ uviedol trenčiansky župan.

autor: bj

Závod Vaillant Industrial Slovakia