Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Výjazdové semináre TSK na témy Zelená župa, Zelené oči a prírodné záhrady pokračujú aj v marci

Zelená župa na ceste bližšie k obyvateľom Trenčianskeho kraja pozná termíny enviroseminárov aj v ďalších piatich okresoch.

Štyri okresy Trenčianskeho kraja[1] majú výjazdové envirosemináre už za sebou. Prítomných oboznámili s environmentálne ladeným projektom Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) s názvom Zelená župa a jeho jednotlivými oblasťami a tiež predostreli možnosti predkladania projektov v rámci grantového programu Zelené oči.

Na zvedavé otázky poslucháčov odpovedali zástupcovia organizátorov. „Výjazdové envirosemináre v rámci projektu Zelená župa sa ukázali ako správny krok. Účastníci mali napríklad možnosť priamo odkonzultovať svoje predstavy či návrhy enviroprojektov v rámci grantu Zelené oči alebo zistiť, či sú oprávneným žiadateľom. Veríme, že aj takáto forma osvety nám pomôže predísť vyraďovaniu žiadostí pre ich nesprávne administratívne vyplnenie,“ uviedla Dana Gavalierová z Odboru regionálneho rozvoja Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja ako jedného z organizátorov environmentálnych seminárov. Spoluorganizátorom je okrem Centra environmentálnych aktivít Trenčín aj Štátna ochrana prírody.

Séria seminárov k environmentálnej výchove a vzdelávaniu predstavila verejnosti aj projekt Prírodné záhrady v Trenčianskom kraji či projekt tvorby Krajskej koncepcie environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety v Trenčianskom kraji. Členov pedagogických zborov tiež zaujala aktuálna ponuka programov a projektov pre školy. Účastníci si zo seminárov odniesli materiály a pomôcky k téme environmentálnej výchovy, ktoré môžu využiť v procese výučby.             

Envirosemináre pokračujú      

Dozvedieť sa viac budú v marci môcť aj environadšenci zo zvyšných piatich okresov Trenčianskeho kraja. V poradí piaty a zároveň prvý marcový seminár sa uskutoční v utorok 6. marca 2018 na Gymnáziu v Považskej Bystrici. Prednáška plná podnetných informácií neobíde ani okres Partizánske, v ktorom je enviroseminár na pláne nasledujúci deň, teda v stredu 7. marca 2018 na Gymnáziu v Partizánskom. Po týchto okresoch sa na rad dostane aj Púchovský okres, v ktorom si výklad o environmentálnych cieľoch župy a environmentálne-výchovných organizácií môžu záujemcovia vypočuť v utorok 13. marca 2018 na Gymnáziu v Púchove. Ďalšie semináre sú za okres Trenčín naplánované na stredu 21. marca 2018 na pôde župného úradu a za posledný deviaty okres Prievidza na utorok 27. marca 2018 na Gymnáziu V. B. Nedožerského v Prievidzi. Semináre začínajú vždy o 10. hodine a potrvajú približne do 14. hodiny.   

Účasť na jednotlivých výjazdových enviroseminároch je bezplatná. Prihlásiť sa na ne je možné na webovom sídle kraja www.tsk.sk v sekcii Zelená župa / semináre alebo na tomto linku: https://www.tsk.sk/regionalny-rozvoj/zelena-zupa/seminare/pozvanka-na-seminare-k-environmentalnej-vychove-a-vzdelavaniu-v-trencianskom-kraji-na-mesiac-marec.html?page_id=472251.

[1] Okres Ilava, Myjava, Nové Mesto nad Váhom a Bánovce nad Bebravou

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK