Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Žltými kvietkami pri príležitosti Dňa narcisov rozkvitol celý župný úrad

Pri príležitosti Dňa narcisov ukázali svoje veľké srdce aj župní zamestnanci na čele s trenčianskym županom Jaroslavom Baškom, keď sa pridali ku každoročnej verejnoprospešnej zbierke Ligy proti rakovine priamo na pôde župného úradu.

Tento rok zbierka pripadla na piatok 13., ktorý je vo všeobecnosti považovaný za nie práve šťastný deň. Aprílový piatok trinásteho však v uliciach slovenských miest a obcí takým vôbec nebol. Ľudia ho svojou dobrosrdečnosťou a ochotou pomôcť iným zmenili na lepší a krajší deň. V poradí 22. ročníku verejnoprospešnej zbierky síce zrána neprialo počasie, to však ľudí od záujmu podporiť onkologických pacientov, neodradilo.

Do zbierky sa zapojili aj zamestnanci Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na čele s predsedom TSK Jaroslavom Baškom a riaditeľom úradu Marekom Briestenským. Tí vo vestibule župného úradu prispeli do pokladničky skautiek z 87. zboru Bufinky Trenčín, od ktorých si následne prebrali žltý narcis – viditeľný symbol vyjadrenia podpory ľuďom s rakovinou. „Za posledné obdobie v spoločnosti pribúda pacientov s rôznymi onkologickými ochoreniami, preto som rád, že sa na župnom úrade našli ľudia, ktorí prispeli do zbierky na boj s touto zákernou chorobou. Moje poďakovanie zároveň smeruje aj skautkám za to, že si zbierku zobrali za svoje a sú jedny z tých, ktorí dobrovoľne zbierajú finančné prostriedky na boj proti rakovine,“ vyjadril sa trenčiansky župan.

Zbierka by nebola možná bez angažovania sa tisícok dobrovoľníkov, ktorých na jeden deň spojí ochota pomôcť iným. Sú medzi nimi študenti, dôchodcovia i neznámi ľudia, spolu viac ako 16 tisíc ľudí. „Skauti zo Zlatoviec sa každoročne zúčastňujú zbierky zbieraním peňazí na rôzne prístroje a ostatné potrebné predmety pre ľudí, ktorí majú rakovinu. Večer vyzbierané finančné prostriedky zanesieme do banky a odtiaľ idú na účet Ligy proti rakovine,“ uviedla jedna z členiek skautského 87. zboru Bufinky Trenčín Lucia Čaklošová. „Akciu Deň narcisov podporujem, lebo viacerí rodinní príslušníci bojujú s rakovinou a aj zapojením sa do zbierky ako dobrovoľník im chcem pomôcť. Nie je dobré, keď ľudia s rakovinou nemajú finančné prostriedky na zabezpečenie liečby,“ objasnila dôvod svojho zapojenia sa dobrovoľníčka Lucia Čaklošová.

Veľké poďakovanie TSK teda smeruje skautkám z 87. zboru Bufinky Trenčín, ktoré každoročne vychádzajú s pokladničkou Ligy proti rakovine do ulíc. TSK ďakuje aj ich vedúcej Slávke Berecovej i projektovej a programovej manažérke Ligy proti rakovine Marte Šeborovej. Slovo ďakujeme patrí okrem zamestnancov župného úradu aj širokej verejnosti, ktorá prispením do zbierky onkologicky chorým ľuďom odkazuje, že v boji s rakovinou nie sú sami.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK