Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianska župa navýši platy nízkopríjmovým skupinám zamestnancov

Viaceré priaznivé opatrenia Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), akými sú hospodárenie s pozitívnymi výsledkami, šetrenie od seba, či efektívne narábanie s verejnými financiami umožnili, aby kraj ušetrené finančné prostriedky investoval do oblastí, kde chýbajú.

Vďaka priaznivej finančnej situácii TSK sa kraj rozhodol navýšiť platy nízkopríjmovým skupinám zamestnancov zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskej župy. Okrem avizovanej 4% valorizácie platov zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme sa ich mzdy od 1.1.2017 navýšia aj o ďalších 30 eur mesačne. To znamená, že v školstve si prilepšia nepedagogickí zamestnanci v rámci originálnych kompetencií (napr. pomocné sily v kuchyni či upratovačky), okrem nich sa navýšenie mzdy dotkne aj zamestnancov zariadení na úseku poskytovania sociálnych služieb a zamestnancov s prevahou fyzickej práce na úseku dopravy.

Navýšenie platov nízkopríjmovým skupinám zamestnancov schválili poslanci Zastupiteľstva TSK na poslednom novembrovom rokovaní v roku 2016, v rámci schvaľovania rozpočtu kraja na roky 2017 – 2019.

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK