Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Týždeň v znamení športu v zariadeniach sociálnych služieb Trenčianskeho samosprávneho kraja

Klienti zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) si v strede minulého týždňa s chuťou zašportovali.

Pre klientov zariadení sociálnych služieb majú športové a spoločenské podujatia veľký význam. Šport prináša upevnenie spolupráce a medziľudských vzťahov. Pre klientov je to zároveň spôsob socializácie, sebarealizácie a oddychu. Športovaním nadobúdajú na sebadôvere a pocite spolupatričnosti.

Centrum sociálnych služieb (CSS) Lipovec v obci Horné Srnie prichystalo pre svojich klientov športový deň s opekačkou, čistením okolia a prechádzkou v prírode. Veľké prekvapenie čakalo na klientov od zamestnancov CSS Lipovec v podobe nečakanej návštevy. Na športový deň pozvali známych priateľov, klientov z DSS Adamovské Kochanovce a deti z Detského domova Semeteš.

Spoločne sa s veľkým odhodlaním pustili do plnenia športových disciplín, ktoré si pre seba pripravili. Zhadzovali plechovky loptičkou, hádzali na terč a hrali futbal. Pri týchto momentoch všetci na chvíľu zabudli na svoje každodenné starosti a s radosťou si zašportovali.

V ten istý deň, v stredu 22. júna 2016, sa začalo aj dvojdňové športové podujatie Hry bez hraníc v rekreačnom zariadení Podskalie organizované Centrom sociálnych služieb Nádej v Dolnom Lieskove. V priateľskej atmosfére športovalo 167 ľudí. Na druhý deň si organizátori pripravili novinku „Cestu odvážneho Indiána.“ Klienti, návštevníci a opatrovatelia mali na sebe indiánske oblečenie, čelenky ozdobené vtáčím perím a tvár pomaľovanú farbami. Nechýbala ani streľba z luku a typické indiánske výrobky. Takéto podujatia dávajú aj tým menej zdatným možnosť zažiť úspech, zmeniť prostredie a spoznať sa s novými ľuďmi.

Športové hry si pre svojich klientov a klientov z okolitých zariadení pripravili na záhrade aj v CSS KOLONKA Púchov. V spoločnosti obyvateľov DDS Nosice, CSS Chmelinec, CSS Lednické Rovne DD Púchov súťažili v piatich športových disciplínach. Súťažiacim pri športovaní nechýbala snaha a bojovnosť, ktorú prejavujú aj v ťažkom súkromnom živote.

Pravidelne počas leta organizuje športový deň aj CSS AVE Dubnica nad Váhom. Zašportovať si prišli aj deti zo Základnej špeciálnej školy v Dubnici n/V, ktoré vytvorili na tvárach klientov široký úsmev.  Pocit samoty nikomu nehrozil, keďže deti spoločne s klientmi súťažili v zaujímavých športových disciplínach.

Foto: so súhlasom zariadení sociálnych služieb.

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK