Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Druhý ročník cyklistického projektu Vrchárska koruna Trenčianska odštartovali nočným výjazdom na hrad Beckov

Prvý spoločný výjazd priaznivcov cyklistiky v rámci projektu Vrchárska koruna Trenčianska (VKT) mal prívlastok nočný. Približne 20 kilometrov dlhá trasa zo srdca Trenčína na hrad Beckov viedla prevažne po teréne ochrannej hrádze vážskeho kanála, vyvrcholila ostrejším finišom k múrom hradu Beckov. Na čele cyklovýpravy okrem troch zakladateľov projektu VKT bicykloval aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý zastupoval generálneho partnera projektu – Trenčiansky samosprávny kraj. Medzi takmer 50-kou športovcov našlo svoje zastúpenie aj nežnejšie pohlavie.

Projekt VKT v Trenčianskom kraji včera začal písať svoj druhý ročník. Podobne ako minulý rok, aj tento rok účastníkov prevedie dvadsiatkou vrcholov, rozhľadní, kopcov, hradov a monumentov, ktoré rozhodne stojí za to vidieť. V porovnaní s minulým rokom sa väčšina vrcholov obmenila, čím sa rozšírilo portfólio  zážitkov pre cyklistov, bežcov i peších turistov. Projekt totiž k účasti nevyzýva len horských bikerov, ale aj rodiny s deťmi, partie kamarátov či dokonca aj štvornohých miláčikov. „V porovnaní s minulým rokom, keď sa vytypované vrcholy nachádzali prevažne pri slovensko-moravskej hranici a na Považí, tak tento rok organizátori vybrali kopce z územia celého kraja. Náš kraj je naozaj krásny a z každého kopca je iný, jedinečný. Okolitá príroda a scenérie, ktoré tu v kraji máme, sú skutočne zaujímavé. Myslím si, že VKT je zároveň skvelým marketingom na podporu cestovného ruchu, keďže bicykle i turistika sú v dnešnej dobe naozaj veľkým fenoménom,“ komentoval po prvej jazde trenčiansky župan Baška. Jedným z tohtoročných stanovíšť VKT je aj hrad Beckov, kam včera dobicyklovali prví účastníci.

Dátum začiatku VKT je fixný, každoročne ním je 10. apríl. „Preto sme sa v pondelok 10. apríla 2017 po práci rozhodli spraviť výjazd na najdostupnejší vrchol, ktorým je krásny hrad z 13. storočia, hrad Beckov. Dátum 10. apríl je symbolický, viaže sa k oslobodeniu mesta Trenčín. Projekt vymysleli priatelia z Moravy, z Valašška. Každoročne začínajú 1. apríla, preto sme chceli, aby stihli aj štart nášho projektu. Medzi nimi sa totiž nájdu aj takí, ktorí jazdia nonstop a 20-ku vrcholov Vrchárskej koruny Valašska stihnú do 10. apríla absolvovať a potom stihnú prísť aj k nám na štart VKT,“ povedal jeden z organizátorov projektu Radoslav Tilandy na margo početnej účasti vo VKT aj cyklistov spoza českej strany hranice.

Čas zdolávať vrcholy má verejnosť tento rok o mesiac dlhšie, a to do 30. novembra 2017. Všetky potrebné informácie sú zverejnené na webovom sídle organizátora, aktualizácie a novinky zo života projektu postupne pribúdajú aj na webovom sídle partnera www.tsk.sk. K partnerom projektu aj tento rok patrí tiež krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región.

Pre viac informácií kontaktujte: Mgr. Veronika Rezáková, Odd. komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, veronika.rezakova@tsk.sk, tel.: 032 6555 907, mobil: 0901 918 144  

autor: vr
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK