Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Seminár Zelené verejné obstarávanie naučí, ako obstarávať na zeleno

Aj organizovanie odborných seminárov s environmentálnou tematikou patrí k hlavným oblastiam projektu Zelená župa. V stredu 31. mája sa na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK)  uskutoční v poradí druhý seminár v tomto roku. Prvým bol informačný seminár pre žiadateľov v rámci grantového systému TSK s názvom Zelené oči.    

Trenčianska župa organizuje v rámci environmentálne ladeného projektu TSK s názvom Zelená župa odborné semináre vždy na vybranú ekologickú tému. Cieľom je zvýšiť environmentálne povedomie obyvateľov kraja, preto sa ich môže zúčastniť aj široká verejnosť.  

Témou seminára, ktorý sa na Úrade uskutoční v stredu 31. mája 2017, bude Zelené verejné obstarávanie. Záštitu nad ním prebrala Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP). Školenie je popri zástupcoch verejného sektora, ktorí pracujú v oblasti verejného obstarávania, určený aj pre verejnosť. Začiatok je o 9.30 h v Kongresovej sále Úradu TSK. Účasť na ňom je bezplatná. Je však potrebná registrácia prostredníctvom elektronického formulára, a to do 29. mája 2017.

Seminár o Zelenom verejnom obstarávaní bude rozdelený na dve časti. V prvej časti sa prítomní dozvedia o zelenom verejnom obstarávaní z pohľadu legislatívy, o podpore preferovania zeleného nakupovania a o využívaní nástrojov environmentálnej politiky v rámci zeleného verejného obstarávania. Po prestávke bude druhá časť pojednávať o prioritných skupinách produktov zeleného verejného obstarávania v Slovenskej republike a o vytváraní zelenej zákazky. Záverom čaká na prítomných diskusia o informáciách, ktoré si z jednotlivých príspevkov odnesú.

Ak sa chcete dozvedieť viac o zelenom verejnom obstarávaní, registrujte sa a príďte si v stredu 31. mája 2017 vypočuť zaujímavosti o tom, ako obstarávať na zeleno.   

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK