Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Už len do konca septembra TSK prijíma návrhy na ocenenie výnimočných osobností

Trenčiansky samosprávny kraj hľadá výnimočné osobnosti a kolektívy z oblasti spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života, ktorým udelí významné ocenenie. Návrhy na laureátov zasiela verejnosť, čas však má už len do konca septembra.

Ľudí, ktorí sa zásadným spôsobom pričinili o rozvoj regiónu a jeho prezentáciu aj za hranicami kraja bude Trenčiansky samosprávny kraj po prvýkrát oceňovať Cenou predsedu TSK a Cenou Zastupiteľstva TSK. Kraj už od apríla tohto roku vyzýva verejnosť, aby využila možnosť posielať svoje návrhy na nomináciu výnimočných osobností, ktorých životné dielo, ľudské zásluhy či pracovné úspechy významne ovplyvnili život v regióne. „TSK premiérovo udelí najvyššie verejné ocenenia. Náš kraj je nielen historicky, ale aj súčasne veľmi bohatý na výnimočných ľudí, ktorí žijú medzi nami, a pritom si to možno ani neuvedomujeme,“ povedal trenčiansky župan a zároveň vyzval verejnosť, aby túto možnosť využila.

Osobnosti, ktoré si za svoje výnimočné zásluhy prevezmú verejné uznanie vo forme Ceny Zastupiteľstva TSK, svojím hlasovaním určia samotní poslanci krajského parlamentu. Vyberať budú spomedzi návrhov laureátov, ktoré je možné predkladať ešte necelé tri týždne.

Predkladať návrhy na udelenie verejných uznaní TSK je možné v písomnej podobe poštou na adresu Trenčianskeho samosprávneho kraja, e-mailom na adresu veronika.rezakova@tsk.sk, prípadne ich odovzdať osobne v sídle župy, nie však neskôr ako 30. septembra 2017. Návrh musí obsahovať presné údaje o laureátovi, ktorý je navrhovaný na ocenenie, teda titul, meno, priezvisko, dátum a miesto narodenia, v prípade kolektívov názov a adresu sídla. Dôležité sú aj údaje navrhovateľa a odôvodnenie návrhu. Nemal by chýbať ani dátum a jeho podpis. TSK sa už teraz teší na návrhy a tipy od verejnosti. Všetky potrebné informácie sú zverejnené na webovom sídle TSK v sekcii Samospráva – verejné uznania.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK