Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zastupiteľstvo TSK prvýkrát v histórii udelí verejné uznanie trom jednotlivcom a kolektívu

Cenu Zastupiteľstva TSK vyrobila Stredná odborná škola sklárska v Lednických Rovniach. Traja jednotlivci a jeden kolektív si ju prevezmú v pondelok na zasadnutí Zastupiteľstva TSK.

Návrhy na laureátov verejného uznania za rok 2017, ktoré udelí Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja, mala verejnosť možnosť zasielať na Úrad TSK do konca septembra minulého roku. Župný úrad zaevidoval celkovo 36 návrhov na udelenie ocenení, z ktorých krajskí poslanci na základe odporúčania Komisie pre udeľovanie Ceny TSK udelia ocenenie trom jednotlivcom a jednému kolektívu. „Trenčiansky kraj je bohatý na osobnosti nielen z histórie, ale aj na tie súčasné. Výnimoční pedagógovia, originálni umelci, literáti i mnoho ďalších významných ľudí robí náš kraj lepším miestom pre život. Preto som rád, že TSK každoročne ocení tých, ktorí si to zaslúžia,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška. Ocenení si svoje uznanie za mimoriadny prínos vo všetkých oblastiach spoločenského, hospodárskeho a kultúrneho života prevezmú už 14. mája na zasadnutí krajského parlamentu. Slávnostnú atmosféru pri odovzdávaní cien umocní Komorný orchester mesta Trenčín so svojou živou produkciou .

Verejné uznania TSK reprezentuje Cena predsedu TSK a Cena TSK. V pondelok sa v rámci slávnostnej časti Zastupiteľstva TSK bude udeľovať práve Cena TSK Cena Trenčianskeho samosprávneho kraja bude venovaná Michalovi Dobiašovi za mimoriadny prínos v oblasti reprezentácie regiónu Prievidza, Rudolfovi Dobiášovi za mimoriadny prínos v oblasti literárnej tvorby, Márii Jane Jablonskej za výnimočné a dlhoročné pôsobenie na pozícii predsedníčky Krajskej organizácie Únie žien Slovenska v Trenčíne a kolektívu Hematologicko-transfúzneho oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici za výnimočné zásluhy v oblasti darcovstva krvi v považskobystrickom regióne. Ocenenie je sklenou replikou perly stredného Považia – Trenčianskeho hradu, ktorá pochádza z dielne Strednej odbornej školy sklárskej v Lednických Rovniach.

Verejnosť má zároveň možnosť opäť posielať svoje návrhy na laureátov verejných uznaní TSK za rok 2018. Na župný úrad je možné ich doručiť do konca septembra tohto roku, a to poštou na adresu Úradu Trenčianskeho kraja, osobne alebo e-mailom na adresu veronika.rezakova@tsk.sk. Viac informácií o možnosti nominovať laureátov verejného uznania za rok 2018 nájdete v tejto tlačovej správe.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK