Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Brány Strednej zdravotníckej školy v Prievidzi sa otvoria už v septembri, stane sa treťou školou tohto druhu v kraji

Dvojicu stredných zdravotníckych škôl v Trenčíne a Považskej Bystrici od septembra rozšíri tá prievidzská. Trenčiansky samosprávny kraj tak bude zriaďovateľom troch škôl so zdravotným zameraním. Aktuálne prebieha príprava interiéru a exteriéru budovy jedinej Strednej zdravotníckej školy na hornej Nitre.

Stredná zdravotnícka škola (SZŠ) v Prievidzi, ktorá spolu so školským rokom 2019/2020 vstúpi do prvého roka svojej existencie, sa stane treťou zdravotníckou školou v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Podľa Evy Žernovičovej, vedúcej Oddelenia školstva, kultúry, mládeže a športu Úradu TSK bude prievidzská „zdravotka“ na dlhý čas i poslednou novozriadenou školou tohto druhu na Slovensku. „Ministerstvo zdravotníctva SR dohliada na počet a rozmiestnenie stredných zdravotníckych škôl a najmä na zachovanie kvality výchovnovzdelávacieho procesu. Nateraz je sieť stredných zdravotníckych škôl postačujúca. TSK zabezpečí, aby personálne a materiálne vybavenie novej zdravotky spĺňalo všetky požiadavky na zabezpečenie kvalitnej výuky,“ uviedla Eva Žernovičová.

Priestory budúcej SZŠ, ktorých prah prekročia prví žiaci už 2. septembra 2019, sa nachádzajú na Vinohradníckej ulici v Prievidzi. Momentálne prebieha rekonštrukcia interiéru aj exteriéru budovy, tá by mala byť počas letných prázdnin dokončená. Ako vyzerajú práce na rekonštrukcii budovy sa môžete pozrieť v galérii pod týmto článkom.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK