Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Nová cyklotrasa už s oboma lávkami

Ako pokračujú práce na unikátnej cyklotrase, ktorá vo výsledku spojí Trenčiansky hrad s hradom Brumov v Čechách, sa prišiel osobne presvedčiť trenčiansky župan. Položené sú už obe plánované lávky, a to cez rieku Vlára i potok Súčanka.

Na bicykli po stopách histórie je názov projektu, v rámci ktorého vzniká unikátna cyklotrasa spájajúca dva štáty. Po jej dokončení sa cyklisti ľahšie dostanú z Trenčianskeho hradu až na Hrad Brumov v Českej republike. Trenčiansky samosprávny kraj ako jeden z partnerov cezhraničnej spolupráce aktuálne buduje nové teleso tejto cyklotrasy v dĺžke presahujúcej 11 kilometrov medzi mestami Trenčín a Nemšová. Výstavbu novej cyklotrasy realizuje župa v spolupráci s mestom Brumov-Bylnice v rámci spoločného cezhraničného projektu, ktorý je spolufinancovaný z operačného programu Interreg V-A SK-CZ.

O priebehu prác sa prišiel informovať aj predseda TSK Jaroslav Baška. „Výstavba napreduje naozaj úctyhodným tempom, finálna vrstva je položená už na takmer piatich kilometroch. Osadené sú aj obe z plánovaných cyklolávok cez rieku Vlára a potok Súčanka,“ informoval trenčiansky župan s tým, že kvôli zisteným problémom s nestabilným podložím požiadal zhotoviteľ stavby o predĺženie realizácie projektu. Do výstavby tejto časti cyklotrasy kraj investoval viac ako 2,4 mil. eur vrátane nenávratného finančného príspevku.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK