Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Rekonštrukcia Južného opevnenia má prilákať ešte viac návštevníkov

Aj napriek tomu, že Trenčiansky hrad každoročne navštevuje čoraz viac turistov, župa si od rekonštrukcie Južného opevnenia sľubuje ďalší nárast ich počtu. Práce v rámci projektu TreBuCHET budú pokračovať aj v zime.

Prebiehajúcu rekonštrukciu Južného opevnenia niekdajšieho sídla Matúša Čáka prišiel skontrolovať trenčiansky župan Jaroslav Baška. Hrad spravuje Trenčianske múzeum, ktorého zriaďovateľom je TSK. „Po odovzdaní a skolaudovaní stavby už nebude nič brániť tomu, aby na Trenčiansky hrad mohli turisti chodiť aj zo strany lesoparku Brezina,“ povedal predseda TSK. Práce budú pokračovať aj v zime. „Tie najviditeľnejšie práce nás ešte len čakajú, vo výrobe je niekoľko podstatných dielov, ako napríklad diely pre nový most z Mlynskej veže do priekopy, zábradlia a ďalšie. Sú to veci, na ktorých môžeme pracovať aj v zimnom období,“ vysvetlila Martina Lamačková, vedúca Oddelenia regionálneho rozvoja TSK.

Od zrekonštruovaného Južného opevnenia si vedenie múzea, ale aj župa sľubujú ďalšie zvýšenie počtu návštevníkov najvýznamnejšej historickej a kultúrnej pamiatky na Považí „Vďaka tomuto projektu budú sprístupnené až dve tretiny hradného areálu, čo nebolo doposiaľ možné. Očakávame, že okrem atraktivity samotného hradu stúpne aj počet turistov,“ uzavrel župan.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK