Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Sídlo Matúša Čáka si do svojej histórie zapísalo letný rekord v návštevnosti

Počas letnej sezóny si cestu na Trenčiansky hrad našlo viac ako 60 tisíc návštevníkov, čo je podľa Trenčianskeho múzea rekordný počet letných návštev. Za 8 mesiacov roku 2019 si dominantu Považia prišlo pozrieť zatiaľ viac ako 120 tisíc domácich i zahraničných turistov.

Leto je už za nami a o slovo sa definitívne prihlásila jeseň. Letnú sezónu má za sebou aj Trenčiansky hrad v správe Trenčianskeho múzea v Trenčíne, ktorého zriaďovateľom je župa. Niekdajšiemu sídlu Matúša Čáka sa počas tohto obdobia podarilo prekonať rekord v návštevnosti. V mesiacoch júl a august si cestu naň našlo viac ako 60 tisíc turistov. Spolu s návštevnosťou z prvých šiestich mesiacov, o ktorej sme informovali v tlačovej správe, sa krajská dominanta môže pýšiť počtom návštev presahujúcim 120 tis.. „Stúpajúcu tendenciu návštevnosti môžeme vidieť už niekoľko rokov a uplynulá letná sezóna je toho opäť iba dôkazom. Najsilnejším bol práve mesiac august, kedy oproti predchádzajúcemu roku 2018 prišlo na hrad až o 10 tis. návštevníkov viac,“ informovalo Trenčianske múzeum na svojich stránkach.

Trenčiansky hrad len nedávno podstúpil obnovu administratívnej budovy, ktorú financovala trenčianska župa. Stavebný ruch na dominante Považia však neustal, rekonštrukčné práce financované zo župnej pokladnice prebiehajú aj na Južnom opevnení hradu, ktorý bude návštevníkom slúžiť ako ďalší vstup priamo z lesoparku Brezina. Trenčiansky samosprávny kraj financuje aj výstavbu cyklotrasy v rámci projektu Na bicykli po stopách histórie, ktorá vo výsledku spojí Trenčiansky hrad s hradom v moravskom meste Brumov-Bylnice.

 

Foto: Vladimír Pinďák

 

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK