Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Členovia Krajskej organizácie JDS v Trenčíne diskutovali o plánoch a víziách na rok 2020

Prvé zasadnutie predsedníctva Krajskej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku (KO JDS) v Trenčíne sa uskutočnilo v utorok 7. januára 2020 v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Zaželať seniorom všetko dobré v novom roku prišiel osobne aj trenčiansky župan.  

V rámci pracovného stretnutia sa členovia predsedníctva KO JDS v Trenčíne venovali kontrole uznesenia, stavu členskej základne, schváleniu plánu práce a rozpočtu na aktuálny rok. „V roku 2020 máme naplánovaných 13 veľkých podujatí, ktoré bude organizovať nielen Krajská organizácia JDS, ale aj jednotlivé okresné organizácie. Myslím si, že práca nás všektých je na výbornej úrovni a tešíme sa na to, čo nám nový rok prinesie,“ povedala krajská predsedníčka JDS v Trenčíne Anna Prokešová.

V novembri 2019 bolo na župe podpísané Memorandum o spolupráci medzi TSK a KO JDS v Trenčíne. Spolupráca, ktorá oficiálne začala v roku 2014, sa týmto podpisom predĺžila o ďalších 5 rokov. „Spoluprácu so seniormi môžem označiť za vynikajúcu. Trenčianska župa každoročne finančne i organizačne podporuje ich aktivity. Sú to ľudia, ktorí sa snažia žiť aj naďalej aktívne. Stretávam sa s nimi pravidelne na rôznych spoločenských, kultúrnych, vzdelávacích či športových podujatiach. Aj v tomto roku plánuje župa finančne podporiť prácu seniorov. Je len na nich, na ktoré podujatia využijú dotácie z TSK,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že v závere minulého roka podala župa projekt, ktorého cieľom je monitorovanie seniorov priamo u nich v domácnosti. Hlavným zmyslom celého projektu je, aby starší ľudia strávili starobu doma, kde prežili celý svoj život.  

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK