Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Medzi Novým Mestom nad Váhom a Trenčínom je hotových už 12 km novej cyklotrasy

Z 21,2 km dlhej cyklotrasy, ktorá prepojí krajské mesto s okresným, je postavená viac ako polovica. Ide pritom o najdlhší úsek Vážskej cyklomagistrály.

Len mesiac a pol od odovzdania staveniska sa vznikajúca cyklotrasa medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom môže pochváliť novým povrchom na viac ako polovici svojej dĺžky. „Podľa zmluvy bola dĺžka stavebných prác stanovená na 210 dní, spolu so zimnou odstávkou majú byť práce hotové do konca marca budúceho roka. Zhotoviteľ je v predstihu viac ako jeden mesiac, ale samozrejme uvidíme, aké bude jesenné počasie. Verím však, že cyklotrasu sa nám podarí otvoriť na jar budúceho roku pred novou sezónou,“ povedal trenčiansky župan, ktorý si výstavbu tohto cyklistického diela prišiel osobne skontrolovať. Financie vo výške 4,2 mil. eur naň Trenčianska župa získala z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Súčasťou cyklotrasy so šírkou tri metre budú aj tri odpočívadlá. „Konštrukcia vozovky je budovaná na stredne ťažké zaťaženie, skladá sa zo štrkodrvy, cementobetónovej stabilizácie a dvoch vrstiev asfaltu. Jej výhodou je aj to, že sa napája na jestvujúce cyklotrasy v Trenčíne a tiež na už vybudovaný úsek medzi Novým Mestom nad Váhom a Hornou Stredou,“ zdôraznil hlavný stavbyvedúci a vedúci prevádzkovej jednotky STRABAG v Trenčíne Anton Boc.       

autor: bj

Súvisiace video

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK