Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Myjavská nemocnica bude mať novú kuchyňu a práčovňu

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Myjava, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, si oficiálne prevzala nové prístrojové vybavenie pre Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny. Zároveň boli symbolicky odštartované rekonštrukčné práce v práčovni a kuchyni nemocnice.

V myjavskej nemocnici začína komplexná rekonštrukcia stravovacej prevádzky, kuchyne a práčovne, vrátane opravy strechy za takmer 3 milióny eur z rozpočtu TSK. Okrem stavebných úprav rekonštrukcie elektroinštalácie i vzduchotechniky zahŕňa aj výmenu technológií. Do nemocnice pribudne kompletne nové zariadenie práčovne aj kuchyne, kde sa rovnako ako v župnej nemocnici v Považskej Bystrici zavedie vysoko hygienický tabletový systém podávania stravy. „Je to výborná správa pre všetkých pacientov myjavského regiónu, pretože kvalita služieb poskytovaných nemocnicou sa jednoznačne zvýši. Zároveň by som chcel pochváliť vedenie nemocnice za to, že sa na rekonštrukciu poctivo pripravilo a všetky úkony zvládne bez obmedzenia prevádzky,“ povedal župan Jaroslav Baška, ktorý v pondelok 17. februára 2020 spolu s riaditeľom nemocnice Henrichom Gašparíkom odštartoval rekonštrukčné práce.

Popri odovzdávaní staveniska si myjavská nemocnica zároveň prevzala novú zdravotnícku prístrojovú techniku, zakúpenú v priebehu roka 2019 v celkovej hodnote takmer 400 tisíc eur. Ide o moderné prístrojové vybavenie pre Oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK