Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Myšlienku udržateľnej dopravy podporíme už tento piatok

Zamestnanci trenčianskej župy podporia myšlienku čistejšej dopravy pre všetkých spoločnou jazdou po novej cyklotrase „Na bicykli po stopách histórie“. Hore Váhom – dole Váhom sa odvezú po trase Trenčín – Nemšová a späť.

Témou tohtoročného Európskeho týždňa mobility (ETM) je práve trvalo udržateľná doprava, ktorá odbremení mestá od emisií uhlíka z prepravy osôb a nákladov. Do ETM sa každoročne rôznymi formami zapája aj Trenčiansky samosprávny kraj či organizácie v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Tohtoročnou aktivitou župy je aj spoločná cyklojazda zamestnancov, ktorá sa uskutoční v piatok 18. septembra. Cyklisti vyrazia spred župného úradu o 16.00 h. a prevezú sa po nedávno otvorenej cyklotrase z Trenčína do Nemšovej a späť. Možnosť zapojiť sa do tejto aktivity má aj široká verejnosť, upozorňujeme však na dôsledné dodržiavanie aktuálne platných opatrení (rúška, odstup, dezinfekcia).

Prispieť k čistejšiemu ovzdušiu môžete aj vy, stačí, aby ste počas Európskeho týždňa mobility využívali verejnú hromadnú dopravu a vzdialenosti prekonávali na bicykli či pešo.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK