Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Unikátna medzinárodná cyklotrasa z dielne Trenčianskej župy je otvorená pre verejnosť, takto vyzerá!

Prvý jún sa do povedomia cyklistickej verejnosti vryje do pamäti otvorením cyklotrasy, ktorá vznikla v rámci cezhraničného projektu Na bicykli po stopách histórie. Spoznať prírodu a kultúrne pamiatky na slovenskej i českej strane hranice od dnešného dňa môžu všetci milovníci dvoch kolies, a to vďaka spoločnému projektu Trenčianskej župy a mesta Brumov-Bylnice.

Vybudovať toto jedinečné dielo sa podarilo vďaka financiám z Programu spolupráce INTERREG V-A SK-CZ 2014 – 2020. Investičné náklady na stavebnú časť na slovenskej strane dosiahli sumu takmer 2,5 mil. eur, pričom spolufinancovanie zo strany TSK je vo výške 5%. „Symbolika tejto cyklotrasy je v tom, že spája nielen dva štáty, dva kraje a dva hrady, ale hlavne dobrých ľudí. Chcem preto poďakovať všetkým, ktorí boli pri jej zrode alebo sa podieľali na realizácii tohto projektu,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Na slovenskej strane cyklotrasa pozostáva z dvoch častí – značenej cyklotrasy od Trenčianskeho hradu až po starý železničný most v Trenčíne a novovybudovaného samostatného telesa (11,3 km), ktoré vedie popri Váhu cez obec Zamarovce, popod najstaršie pútnické miesto Skalka nad Váhom až do Nemšovej, kde sa napája na už existujúcu cyklotrasu. O jej požehnanie a uvedenie do života sa postaral nitriansky diecézny biskup Viliam Judák.

autor: lk

Súvisiace video

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK