Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Orlovský most plánuje župa plne sprístupniť do konca roka

Modernizácia mosta v Považskej Bystrici je realizovaná v rámci prvej etapy rekonštrukcie cesty II/517 Považská Bystrica – Domaniža. Opravu mostného objektu spomalili okrem iného aj administratívne procesy či technické zmeny, ktoré nastali počas stavebných prác.

Viac ako 70 rokov starý most je najväčším mostným objektom vo vlastníctve Trenčianskeho samosprávneho kraja. Aj preto je jeho rekonštrukcia pre župu obrovskou výzvou. „V prvom rade sa chcem ospravedlniť cestujúcej verejnosti za to, že rekonštrukčné práce na Orlovskom moste meškajú. So zhotoviteľom sme sa však dohodli, že do konca aktuálneho roka bude celý most spojazdnený. Pevne verím, že sa tento termín podarí dodržať,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Zhotoviteľ v súčasnosti uvažuje aj nad možnosťou, že kratšia časť mosta nad železnicou smerom do mesta a smerom zo zjazdu z diaľnice by sa mohla odovzdať v skoršom termíne ako zostávajúca časť mosta. Takýmto spôsobom by sa aspoň čiastočne podarilo skrátiť čakacie doby, kým bude most plne sprístupnený a celá rekonštrukcia cesty kompletná.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK