Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Popri cyklotrase vznikajú nové pracovné miesta

V Nemšovej vzniklo odpočívadlo, kde si priaznivci bicyklov okrem doplnenia energie môžu nabiť bicykel aj smartfóny. Nachádza sa na skok od cyklotrasy a v rámci jazdy Hore Váhom - dole Váhom ju navštívili aj zamestnanci TSK.

Vybudovanie cyklotrasy "Na bicykli po stopách histórie" prinieslo do regiónu aj nové podnikateľské príležitosti a pracovné miesta. Len na trase medzi Trenčínom a Nemšovou vzniklo niekoľko občerstvovačiek, ponúkajúcich cyklistom pitný režim či rôzne pochutiny. Novootvorený nemšovský BIKE POINT sa nachádza pár metrov od cyklotrasy v areáli mestského kúpaliska. Moderný kontajnerový bufet cyklistom ponúka okrem občerstvenia aj zázemie so splachovacími toaletami a posedenie na tienenej terase. K dispozícii je tu aj nabíjačka pre ebajky, fanúšikov moderných technológií poteší solárne poháňaná inteligentná lavička TSK s USB portmi na nabíjanie či WiFi pripojením. “Teší ma, že budovaním cyklistickej infraštruktúry prinášame do kraja nové pracovné príležitosti a ďakujem primátorovi a poslancom mestského zastupiteľstva, že našli v mestskom rozpočte peniaze na túto krásnu modernú vec. Ste vzorom pre všetkých,” povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Služby Bike Pointu využili aj zamestnanci trenčianskej župy, ktorí v piatok absolvovali cyklojazdu Hore Váhom - dole Váhom. Dvadsiatka cyklistov vyrazila po práci z Trenčína do Nemšovej a späť a podporila tak tohtoročnú myšlienku Európskeho týždňa mobility 2020. Ukázali, že do práce a z práce sa dá cestovať nielen autom, ale aj bezpečne, ekologicky a zdravo.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK