Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Rekonštrukcia cesty medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou sa blíži do finále

Prvá etapa rekonštrukcie cesty II/581 medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou začala v auguste minulého roka, v septembri budú práce na nej ukončené.   

Vodiči jazdiaci medzi dvoma okresnými mestami Trenčianskeho kraja sa môžu tešiť. Obmedzenia na ceste medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou budú čoskoro minulosťou. „Z celkového úseku 1,2 km je na hotovo, už s obrusnou vrstvou, urobená polovica. Pokiaľ ide o odvodňovací systém zrekonštruovanej cesty, som rád, že je oveľa väčší ako doteraz a pevne verím, že vďaka tomu bude táto cesta slúžiť motoristom niekoľko desiatok rokov,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška počas kontroly modernizácie frekventovaného cestného ťahu. Rekonštrukcia úseku je financovaná z eurofondov a župného rozpočtu.

Do konca letných prázdnin by mal mať celý úsek cesty nový asfaltový povrch, v septembri ho čakajú už len malé dokončovacie práce na priepustoch, zvodidlách a realizácia vodorovného a zvislého dopravného značenia. „Práce idú podľa harmonogramu, aj keď sa vyskytlo viacero komplikácií, ako napríklad problém so spodnými prameňmi a priesakmi podpovrchovej vody do konštrukcie cestného telesa, ktoré bolo treba poodvodňovať. Vytvorením priečnych odvodňovacích rebier pozdĺž rekonštruovaného úseku sme tieto problémy s presakujúcou vodou výrazne eliminovali,“ objasnil hlavný manažér projektu Marek Štancel s tým, že po dokončení posledných úprav sa celková šírka vozovky rozšíri o 30-40 cm a na každej strane pribudne aj polmetrová spevnená krajnica. 

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK