Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na trenčianskom výstavisku sa opäť očkuje!

Po takmer 3 mesiacoch Trenčianska župa opätovne zriadila v priestoroch výstaviska EXPO CENTER, a. s., v Trenčíne veľkokapacitné krajské očkovacie centrum (VKOC). Plánovaná kapacita prvého očkovacieho dňa bola 1000 ľudí.

Zhoršujúca sa pandemická situácia a s ňou spojené sprísnenie opatrení sa podpísali pod nárast záujmu verejnosti o očkovanie. Aj preto Trenčiansky samosprávny kraj k už existujúcej sieti 11 očkovacích centier pridal dvanáste – Veľkokapacitné krajské očkovacie centrum v Trenčíne. „V tomto centre očkujeme ľudí zaregistrovaných v objednávacom systéme NCZI, ale aj tých bez registrácie. Za prvú hodinu sa dnes podarilo zaočkovať približne 60 ľudí bez registrácie, na celý deň je na očkovanie prihlásených 700 ľudí. Odporúčam občanom, ktorí majú pochybnosti o vakcinácii, aby možnosť očkovania konzultovali so svojím všeobecným lekárom. Ten ich zdravotný stav pozná najlepšie," povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. V očkovaní vo VKOC Trenčín plánuje župa pokračovať aj ďalšie týždne, a to podľa počtu ľudí zaregistrovaných v čakárni, predbežne v piatky a soboty.

Počas soboty bolo podaných 936 vakcín Comirnaty od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Očkovanie bez registrácie využilo 271 ľudí.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK