Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pre nedostatok vakcín župa nemôže otvoriť obidve svoje očkovacie centrá

Dve veľkokapacitné krajské očkovacie centrá (VKOC), ktoré župa zriadila v priestoroch trenčianskeho výstaviskaZimného štadióna v Prievidzi majú kapacitu 10 tisíc zaočkovaných za 1 víkend. Doposiaľ však župa nedostala toľko vakcín, aby ich mohla efektívne využívať naplno.

Kým v minulom týždni bolo pre Trenčiansky kraj alokovaných 3688 dávok vakcín AstraZeneca, a očkovať tak župa mohla len 1 deň na trenčianskom výstavisku s kapacitou 2300 ľudí a v Prievidzi s kapacitou 1000 ľudí v sobotu a 1000 ľudí v nedeľu, v tomto týždni je ich ešte podstatne menej. Na aktuálny týždeň bolo pre Trenčiansky kraj alokovaných len 1811 dávok vakcín AstraZeneca, následne po komunikácii prisľúbených maximálne 2800, a to aj na preočkovanie tých ľudí, ktorí už prvú dávku dostali,“ povedala vedúca Odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci na Úrade TSK Elena Štefíková. Tento nízky počet vakcín kraju neumožňuje otvoriť VKOC Prievidza ani oba očkovacie dni na trenčianskom výstavisku, kde sa budú ľudia očkovať len počas nedele vrátane tých, ktorí boli na očkovanie prihlásení do Prievidze. Termín na preočkovanie vo VKOC Trenčín dostalo v nedeľu približne 860 ľudí, zvyšných asi 1 140 bude zaočkovaných prvou dávkou.

Trenčiansky samosprávny kraj bude vyvíjať maximálne úsilie, aby získal na najbližší víkend viac vakcín a  bolo možné opäť otvoriť VKOC Prievidza a zabezpečiť tak očkovanie aj obyvateľov hornej Nitry. Občania sa môžu aj naďalej prihlasovať na očkovanie do čakárne.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK