SOŠ strojnícka v Považskej Bystrici s veľkými investíciami

Okrem vybudovania moderného multifunkčného ihriska v areáli školy župa aktuálne realizuje ďalšie investičné akcie, ktoré zlepšia podmienky výučby aj skvalitnia vyučovací proces.

Na škole študuje 570 žiakov, pričom až 236 z nich je zapojených v systéme duálneho vzdelávania, v rámci ktorého škola spolupracuje až so 14-imi firmami v Považskej Bystrici a okolí. „Do tejto veľkej školy kraj investuje nemalé finančné prostriedky aj za pomoci eurofondov. Najväčšia investícia, ktorá sa na škole aktuálne realizuje, je rekonštrukcia dielní v hodnote približne 2,5 mil. eur, povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Projekt podporený v rámci IROP je zameraný na modernizáciu priestorov a vybavenia praktického vyučovania a zahŕňa stavebné úpravy aj obstaranie novej techniky. „Zakúpených bude 30 obrábacích strojov, z toho je 10 CNC strojov, 10 sústruhov a 10 frézovačiek. Výrazne sa zlepší kvalita praktického vyučovania a žiaci, ktorí prejdú cez túto technológiu, budú veľmi dobre pripravení pre trh práce, “ povedal riaditeľ školy Štefan Capák. Ďalšia investícia bola do rekonštrukcie strechy na pavilóne B, kde došlo k celkovej výmene krovu, strešnej krytiny a zatepleniu stropnej konštrukcie,“ doplnil župan. Zo župného rozpočtu na ňu kraj vyčlenil takmer 200 tis. eur, finančné prostriedky vo výške viac ako 91 tis. eur zas investoval do rekonštrukcie trieskového hospodárstva a úpravu nádvoria za starou dielňou.

autor: lk