Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Tretia júnová nedeľa patrí všetkým otcom

Už 111 rokov si na celom svete ľudia symbolicky pripomínajú Deň otcov. Na Slovensku tento neoficiálny sviatok oslavujeme vždy tretiu nedeľu v mesiaci jún. Nezabudnite preto poďakovať tomu svojmu.

Náš tip, ako najlepšie osláviť Deň otcov, je vziať hlavu rodiny na výlet. Či už radi športujete alebo sa radšej zaujímate o históriu, Trenčiansky kraj je plný zaujímavých možností, ako zmysluplne stráviť voľný čas a zrelaxovať. Milovníci cyklistiky môžu využiť pri spoznávaní kraja so svojim otcom cyklobusy. Prípadne sa previesť po jednom z troch úsekov Vážskej cyklomagistrály alebo po unikátnej cyklotrase, ktorá vznikla v rámci cezhraničného projektu Na bicykli po stopách histórie. Ak sa radíte k fanúšikom Trenčianskeho hradu, určite by ste mali aj s otcom navštíviť jeho zrekonštruovanú južnú časť hradieb. Pre menších i väčších je tu zas možnosť odviezť sa jedinečnou Trenčianskou elektrickou železnicou, ktorá premáva v sobotu, nedeľu i počas sviatkov.

Trenčiansky kraj ponúka množstvo ďalších skvelých lokalít a miest, ktoré určite musíte navštíviť. Poďakujte sa svojim milovaným otcom za ich starostlivosť a obetu tým, že spoločne strávite voľný čas a vytvoríte si zážitky, na ktoré budete spomínať celý život.

„Otec. Prvý hrdina svojho syna. Prvá láska svojej dcéry.“

autor: mp

Fotogaléria

Zdroj: Juliane Liebermann (unsplash)
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK