Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Ako pomôžeme osamelým seniorom v kraji?

Ako pomôže IDA – Inteligentná Domáca Asistentka mestám, obciam a zariadeniam sociálnych služieb so starostlivosťou o osamelých seniorov, ktorých v kraji pribúda, bolo hlavnou témou úvodnej konferencie na pôde župného úradu.

Trenčiansky kraj starne a seniorov, žijúcich doma osamote, pribúda. IDA pomôže nielen seniorom, ale ľuďom s vážnym ochorením ostať doma, kde sa cítia bezpečne a isto, tak dlho, ako to len bude možné. Zástupcovia miest a obcí a existujúci poskytovatelia sociálnych služieb sa ako budúci poskytovatelia novej sociálnej služby s názvom monitorovanie a signalizácia potreby pomoci oboznámili so systémom, za pomoci ktorého bude táto nová služba fungovať. „V prvom informačnom bloku sa oboznámili s tým, ako IDA funguje, čo prináša pre samotného užívateľa a videli praktickú ukážku z testovacej prevádzky v Handlovej. Druhá časť bola zameraná na administratívny postup, ako sa môžu do projektu zapojiť, ako vyplnia konkrétne tlačivá či aké kroky musia splniť, ak chcú so župou budúci rok v rámci projektu spolupracovať,“ hovorí Ivana Čarnogurská z Oddelenia stratégie regionálneho rozvoja a implementácie projektov Úradu TSK. „Na konferencii nechýbali ani zástupcovia zo seniorských organizácií pôsobiacich na území Trenčianskej župy, keďže ide o skupinu, ktorej chceme novú sociálnu službu dostať do povedomia,“ dodala Elena Nekorancová, vedúca Oddelenia sociálnej pomoci ÚraduTSK.

Ak vás projekt Podpora AAL v podmienkach TSK s využitým systému IDA (Inteligentná Domáca Asistentka) zaujal a hľadáte viac informácií, nájdete ich v samostatnej sekcii na webovom sídle kraja.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK