Obyvatelia kraja doručili rekordných 112 originálnych komunitných projektov

Tie zbierala Trenčianska župa od januára do marca tohto roka, doručené projekty v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK prešli posúdením Radou pre PaKR TSK a do verejného zvažovania napokon postúpilo rekordných 108 projektov v požadovanej výške podpory za viac ako 230 tisíc eur.

Najväčší záujem o rozvoj svojho okolia majú podľa predložených projektov navrhovatelia z okresu Trenčín a Považská Bystrica, ale aj z Púchova, Bánoviec nad Bebravou či Ilavy. Aj tento rok prevládajú projekty z oblasti voľnočasových aktivít, k ďalším zastúpeným oblastiam patrí kultúra a šport. Medzi predkladateľmi figurujú najmä občianske združenia, svoje projekty predkladali aj mestá a obce. Jeden navrhovateľ mohol v tomto ročníku PaKR predložiť maximálne 2 projekty. Tie, ktoré postúpili do verejného zvažovania, budú verejne prediskutované vo všetkých okresoch kraja. Prvé verejné zvažovanie čaká projekty za okres Nové Mesto nad Váhom, v ostatných okresoch budú zvažovania prebiehať postupne tiež. Verejnosť je na ne srdečne pozvaná.

Harmonogram verejných zvažovaní:

pondelok 25.4.2022 o 8.30 h – okres Nové Mesto nad Váhom (Stredná priemyselná škola Nové Mesto nad Váhom)

pondelok 25.4.2022 o 12.00 h – okres Myjava (Stredná priemyselná škola Myjava)

štvrtok 28.4.2022 o 8.30 h – okres Bánovce nad Bebravou (Gymnázium J. Jesenského Bánovce nad Bebravou)

štvrtok 28.4.2022 o 13.00 h – okres Prievidza (Gymnázium V. B. Nedožerského Prievidza)

utorok 03.05.2022 o 9.00 h - okres Partizánske (Stredná odborná škola J. A. Baťu Partizánske)

streda 04.05.2022 o 8.30 h - okres Ilava (Stredná odborná škola Pruské)

streda 04.05.2022 o 12.30 h - okres Púchov (Gymnázium Púchov)

štvrtok 05.05.2022 o 9.00 h - okres Považská Bystrica (Stredná odborná škola strojnícka Považská Bystrica)

piatok 06.05.2022 o 8.30 h - okres Trenčín (Úrad TSK)

Všetky informácie nájdete aj v Sekcii Financie - Participatívny komunitný rozpočet 2022.

autor: bj

Predchádzajúce verejné zvažovania v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK, archívne zábery TSK