Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Novomestskom okrese bude môcť verejnosť zahlasovať za 6 projektov

V rámci tohtoročných verejných zvažovaní Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK boli za okres Nové Mesto nad Váhom odprezentované predložené projekty, ktoré chcú prispieť k rozvoju okresu.

Medzi prekladateľov komunitných projektov za Novomestský okres patria noví i staronoví žiadatelia. Prevládajú projekty z oblasti voľno-časových aktivít, ale aj z oblasti kultúry a športu. Požadovaná podpora kraja na ne je viac ako 13 tisíc eur. Alokovaná čiastka pre každý okres Trenčianskeho kraja je v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK viac ako 22 tisíc eur. Pri maximálnej možnej podpore 2 200 eur na jeden projekt je tak možné podporiť realizáciu 10 zaujímavých komunitných nápadov. Hoci v okrese Nové Mesto nad Váhom postúpilo do verejného zvažovania všetkých 6 predložených projektov, hlasovanie bude rozhodujúce aj pre ne.

Podmienkou pre realizáciu projektu je totiž požiadavka získania minimálne 150 SMS hlasov, hlasovanie bude prebiehať od 15. do 30. mája 2022. Všetky náklady za textové správy znáša Trenčianska župa, občania za ne neplatia. Informácie k spôsobu hlasovania sú zverejnené na webovej stránke kraja www.tsk.sk, v sekcii Financie, v rubrike Participatívny-komunitný rozpočet 2022.

Základný prehľad o tohtoročných projektoch predkladateľov v rámci PaKR TSK za okres Nové Mesto nad Váhom nájdete v priloženom dokumente.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK