Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V okrese Prievidza hlasuje verejnosť za 7 projektov

Na verejnom zvažovaní za Prievidzský okres v rámci tohtoročného Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK odprezentovali svoje projekty navrhovatelia všetkých siedmich predložených projektov.

V okrese Prievidza predložili svoje projekty najmä navrhovatelia, ktorí s podávaním zaujímavých komunitných nápadov v rámci PaKR TSK majú svoje skúsenosti. Našli sa aj žiadatelia, ktorí majú v tomto ročníku premiéru. Zámery na rozvoj okresu pochádzajú najmä z oblasti voľno-časových aktivít, kultúry, športu, ale aj sociálnej pomoci a sociálnych služieb či zdravotníctva. Požadovaná podpora kraja na 7 projektov je viac ako 15 tisíc eur. Pre každý okres Trenčianskeho kraja je v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK určených viac ako 22 tisíc eur, čo pri maximálnej možnej podpore 2 200 eur na jeden projekt umožňuje finančne podporiť  realizáciu 10 originálnych komunitných nápadov. Kľúčové je hlasovanie, realizovať sa budú iba projekty so ziskom minimálne 150 SMS hlasov.       

Hlasovanie sa spúšťa 15. mája a potrvá do 30. mája 2022. Za textové správy občania neplatia, náklady znáša v plnej sume Trenčiansky samosprávny kraj. Všetky informácie k spôsobu hlasovania sú zverejnené na webovej stránke kraja www.tsk.sk, v sekcii Financie, v rubrike Participatívny-komunitný rozpočet 2022.

Základný prehľad o tohtoročných projektoch predkladateľov v rámci PaKR TSK za okres Prievidza nájdete v priloženom dokumente.

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK