Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vaše hlasy budú potrebovať aj projekty za okres Myjava

V Myjavskom okrese bolo v rámci tohtoročného Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK predložených 8 projektov, všetky postúpili do verejného zvažovania. 

Aj v okrese Myjava podávali svoje komunitné nápady noví i staronoví žiadatelia. Prevažná väčšina projektov pochádza z oblasti voľno-časových aktivít, ale aj z oblasti kultúry a športu. Predložené boli nápady s výškou požadovanej podpory kraja v hodnote viac ako 17 tisíc eur. Na Participatívny-komunitný rozpočet TSK bolo zo župného rozpočtu vyčlenených 200 tisíc eur, na jeden okres Trenčianskeho kraja tak alokovaná čiastka predstavuje sumu viac ako 22 tisíc eur. To pri maximálnej možnej podpore 2 200 eur na jeden projekt umožňuje v každom okrese realizovať 10 originálnych nápadov. Napriek tomu, že v okrese Myjava postúpilo do verejného zvažovania všetkých 8 predložených projektov, hlasovanie bude kľúčové aj pre ne.

Pre realizáciu komunitného projektu je potrebné získanie minimálne 150 SMS hlasov, hlasovanie za nápady bude prebiehať od 15. do 30. mája 2022. Všetky náklady za SMS správy znáša Trenčianska župa, obyvatelia kraja za ne neplatia. Všetky informácie k spôsobu hlasovania sú zverejnené na webovej stránke kraja www.tsk.sk, v sekcii Financie, v rubrike Participatívny-komunitný rozpočet 2022.

Základný prehľad o tohtoročných projektoch predkladateľov v rámci PaKR TSK za okres Myjava nájdete v priloženom dokumente.

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK