Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Urgentný príjem bojnickej nemocnice získal nomináciu v kategórii fenomény architektúry

Slovenská komora architektov zverejnila v pondelok nominácie na cenu CE ZA AR 2023. Medzi 21 najlepšími architektonickými dielami 22. ročníka je aj moderná budova urgentného príjmu bojnickej nemocnice, ktorú vybudovala župa z vlastného rozpočtu. Do prevádzky bola spustená v minulom roku.

Prihlásených bolo 95 diel slovenských architektov, z ktorých porota vybrala 21 nominácií v šiestich kategóriách. „Medzinárodná porota sa opäť snažila vyzdvihnúť nielen estetickú kvalitu a trvácnosť realizácií, dbala aj na ich energetickú a sociálnu udržateľnosť,“ informovala mediálna koordinátorka SKA Broňa Tarnócy. Prístup porotcov odzrkadľuje aj motto aktuálneho ročníka ocenenia #spoluvarchitektúre.

Nominácie sú rozdelené do 5 kategórií – Rodinné domy, Bytové domy, Občianske a priemyselné budovy, Interiér a Exteriér. Šiestou kategóriou sú Fenomény architektúry, ktoré umožňujú vyzdvihnúť rôzne aspekty architektonickej kvality bez typologických obmedzení. V tejto kategórii sú nominované tri diela - Nový pavilón urgentného príjmu v Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach (architekti Marek Jablonský, Stanislav Majcher), Norma v Piešťanoch (ateliér GUTGUT, architekti Lukáš Kordík, Štefan Polakovič, Tomáš Vrtek), Rekonštrukcia, dostavba a modernizácia Slovenskej národnej galérie (ateliér Architekti BKPŠ a kolektív autorov).

Odovzdávanie cien CE ZA AR 2023 sa uskutoční 5. októbra v Starej tržnici v Bratislave. V priamom prenose ho odvysiela RTVS na Dvojke.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK